Follow us

Άγριο ρύζι με καλαμπόκι, πιπεριές και βασιλικό

Άγριο ρύζι με καλαμπόκι, πιπεριές και βασιλικό

Υλικά

Yλικά

¾ φλ. άγριο ρύζι (μαύρο) πλυμμένο και στραγγισμένο

¾ φλ. καλαμπόκι

2 ½ φλ. κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 φλ. αρακάς βρασμένος

¼ φλ. ελαιόλαδο

1 ½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 ¼ φλ. βραστό νερό

¾ φλ. κουκουνάρια καβουρδισμένα

⅓ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 5 -6 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, 1 κ.γ.

αλάτι και το καυτό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να “σκάσει” το ρύζι και να φανεί το εσωτερικό λευκό μέρος (θα χρειασθεί περίπου 40 -50 λεπτά).

Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις πιπεριές.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και το βασιλικό.

Ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι να αφρατέψει το ρύζι και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.