Υλικά
¾ φλ. άγριο ρύζι (μαύρο) πλυμμένο και στραγγισμένοYλικά
¾ φλ. καλαμπόκι
2 ½ φλ. κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλ. αρακάς βρασμένος
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 ½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ¼ φλ. βραστό νερό
¾ φλ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
⅓ φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 5 -6 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, 1 κ.γ.
αλάτι και το καυτό νερό και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να “σκάσει” το ρύζι και να φανεί το εσωτερικό λευκό μέρος (θα χρειασθεί περίπου 40 -50 λεπτά).
Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις πιπεριές.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι να αφρατέψει το ρύζι και σερβίρουμε σε πιατέλα.
Α.Τ.