Αγκιναρόπιτα (συνταγή από το εστιατόριο Κουτούκι της Ελένης, της Τήνου)

Συνταγή

Αγκιναρόπιτα (συνταγή από το εστιατόριο Κουτούκι της Ελένης, της Τήνου)
Υλικά

10 αγκινάρες καθαρισμένες
1-2 πράσα
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο 
3 καρότα 
3 κολοκυθάκια
3 αβγά 
1 κούπα γάλα 
200gr κίτρινα τυριά 
100γρ ανθότυρο Τήνου 
ελαιόλαδο 
Αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις αγκινάρες σε κομμάτια με το ψιλοκομμένο πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, κολοκυθάκια και καρότο μαζί με λαδάκι για να μαλακώσουν και να δέσουν. Μετά τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα τυριά και σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα το ταψί. Ψήνουμε περίπου για μια ώρα στο φούρνο σε σιγανή φωτιά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος