Follow us

Αγκινάρες ποσέ σε λαδολέμονο, κρασί και αρωματικά χόρτα

Αγκινάρες ποσέ σε λαδολέμονο, κρασί και αρωματικά χόρτα

Υλικά

Υλικά

1 ½  κ. αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα

Χυμός και ξύσμα από 2  λεμόνια

1 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

3/4 φλ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι

5 ολόκληροι κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

2 ξερά φύλλα δάφνης

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα:

2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες ή τριμμένες

6 κ.σ. ελαιόλαδο

 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα το νερό, το κρασί, τον χυμό των 2 λεμονιών, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο (περ.

1 κ.γ.), τη δάφνη, τους κόκκους το πιπεριού και τον κόλιανδρο.

Αφήνουμε να πάρουν βράση, αραδιάζουμε τις αγκινάρες σε μια στρώση όσο είναι δυνατόν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με ελάχιστο υγρό και το λάδι τους.

Τις αφήνουμε να χλιάνουν και σερβίρουμε σε πιάτα.

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα, αναμειγνύοντας σε μπολ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο.

Ραντίζουμε τις αγκινάρες με το αρωματισμένο λαδολέμονο.

A.T

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.