Follow us

Αγκινάρες με γέμιση ψωμιού

Αγκινάρες με γέμιση ψωμιού

Υλικά

Υλικά

4 φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο λευκό ψωμί 

3 κ.σ. χυμό λεμονιού 

1 κ.σ. ρίγανη ή θυμάρι

½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο 

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 

6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες ολόκληρες

½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα, πεκορίνο)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα ψίχουλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα ψίχουλα σε μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο το τυρί και τη ρίγανη.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Στεγνώνουμε τις αγκινάρες, τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις γεμίζουμε με το μείγμα του ψωμιού.

Τις τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και λίγο λάδι.

Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στο φούρνο ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.