banner
banner
banner

Αγκινάρες με αρακά

Συνταγή

Αγκινάρες με αρακά
Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό αρακά φρέσκο ή 400 γρ. κατεψυγμένο

8 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες (πάτοι)

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

5-6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (κυρίως το άσπρο μέρος)

3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζετε τον αρακά. Τον ξεπλένετε και τον αφήνετε σε σουρωτήρι. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο λάδι, ρίχνετε τον αρακά και τον γυρίζετε δυο-τρεις φορές με τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε ½ ποτήρι νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 15΄. Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες, τον άνηθο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό αν χρειάζεται. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε το φαγητό μέχρι να μείνει με το λάδι του.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος