Follow us

Αγκινάρες γεμιστές με ψωμί και τρίμμα αβγοτάραχου

Αγκινάρες γεμιστές με ψωμί και τρίμμα αβγοτάραχου

Υλικά

Υλικά

150 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου (ή κομματάκι αβγοτάραχου τριμμένο)

2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο λευκό ψωμί  

1 κ.σ.  φρέσκο χυμό λεμονιού  

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο  

1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού  

6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες ολόκληρες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. τυρί κρέμα

50 γρ. πολύ λεπτές φετούλες αβγοτάραχο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα ψίχουλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Λιώνουμε το σκόρδο στην ειδική πρέσα ή με την πλατιά μεριά της λάμας ενός βαριού μαχαιριού.

Σε μεγάλο μπολ, ενώνουμε τα ψίχουλα με το τρίμμα αβγοτάραχου, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο και το τυρί.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε.Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις αλευρώνουμε καλά, τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα.

Τις τοποθετούμε σε ταψί στριμωχτά, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλ.

ελαιόλαδο.

Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Τις κόβουμε στη μέση και βάζουμε επάνω σε κάθε μία 1 -2 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο.

Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.