banner
banner
banner

Αγκινάρες γεμιστές με ψωμί και τρίμμα αβγοτάραχου

Συνταγή

Αγκινάρες γεμιστές με ψωμί και τρίμμα αβγοτάραχου
Υλικά

150 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου (ή κομματάκι αβγοτάραχου τριμμένο)
2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο λευκό ψωμί  
1 κ.σ.  φρέσκο χυμό λεμονιού  
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο  
1 σκελίδα σκόρδο  ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού  
6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες ολόκληρες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + ½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. τυρί κρέμα
50 γρ. πολύ λεπτές φετούλες αβγοτάραχο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ.ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα ψίχουλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Λιώνουμε το σκόρδο στην ειδική πρέσα ή με την πλατιά μεριά της λάμας ενός βαριού μαχαιριού. Σε μεγάλο μπολ, ενώνουμε τα ψίχουλα με το τρίμμα αβγοτάραχου, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο και το τυρί. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις αλευρώνουμε καλά, τις τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις τοποθετούμε σε ταψί στριμωχτά, ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ½ φλ. ελαιόλαδο. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Τις κόβουμε στη μέση και βάζουμε επάνω σε κάθε μία 1 -2 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο. Σερβίρουμε σαν ορεκτικό.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος