banner
banner
banner

Αγκινάρες γεμιστές με αβγά μάτια

Συνταγή

Αγκινάρες γεμιστές με αβγά μάτια
Υλικά

4 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες
4 αβγά
ε.π. ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1-2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τις αγκινάρες στη μέση κατά μήκος και τις βράζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού για 30 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε ελαφρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, την αλείφουμε με ελαιόλαδο, στραγγίζουμε τις αγκινάρες από το υγρό που έχει μαζευτεί στο κοίλωμά τους και τις τακτοποιούμε στο ταψάκι, το ένα μισό δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε σε κάθε μισό αγκινάρας 1 κ.γ. ελαιόλαδο, αλατίζουμε ελαφρά, σπάμε μέσα σε κάθε αγκινάρα ένα αβγό και ψήνουμε για 14 -18 λεπτά, μέχρι να πήξει το ασπράδι του αβγού και να πάρει χρώμα το εξωτερικό της αγκινάρας. Ξεφουρνίζουμε, αλατοπιπερώνουμε, στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με καψαλισμένο ψωμί.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος