banner
banner

Αγιολί (άλειμμα με σκόρδο και ελαιόλαδο)

Συνταγή

Αγιολί (άλειμμα με σκόρδο και ελαιόλαδο)
Υλικά

1 μεγάλο κρόκο αβγού
4 μέτριες σκελίδες σκόρδου
½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε πολύ καλά το σκόρδο μαζί με το αλάτι (είτε σε γουδί είτε σε μουλινέτα). Προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού και χτυπάμε είτε με τον αβγοδάρτη είτε δουλεύοντας το μείγμα στη μουλινέτα μέχρι να ενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα, όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα, συνεχίζοντας να δουλεύουμε με όποιον τρόπο έχουμε επιλέξει, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα και να αποκτήσει σφιχτή υφή. Σερβίρουμε με βραστό ψάρι ή βραστό κρέας ή με μια ποικιλία από ωμά λαχανικά.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος