Υλικά
Υλικά
1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury
200 γρ. αρακάς
100 γρ. δυόσμος χοντροκομμένος
200 γρ. βουβαλίσια μοτσαρέλα
50 ml λάδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
100 ml βελουτέ λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει επί 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, τον σοτάρουμε ελαφρώς με φρέσκο κρεμμυδάκι.
Κάνουμε μια βελουτέ λαχανικών (βλ.
«βελουτέ»), προσθέτοντας στο τέλος τη μοτσαρέλα.
Με την κρέμα αυτή στρώνουμε τη βάση της πίτσας.
Προσθέτουμε τον αρακά και ψήνουμε στο φούρνο.
Πασπαλίζουμε με δυόσμο και ελαιόλαδο.ΒελουτέΤη φτιάχνουμε ανάλογα με τη συνταγή, «δένοντας» 100 ml ζωμού (κοτόπουλου ή λαχανικών) με 1 κουτ.
σούπας κορνφλάουρ και συμπληρώνοντας είτε 2-3 στίγματα σαφράν σε λίγο ζεστό νερό και 50 γρ.
ψιλοκομμένη μοτσαρέλα (βελουτέ κοτόπουλου), είτε 50 γρ.
μοτσαρέλα (βελουτέ λαχανικών), είτε 50 γρ.
παρμεζάνα (βελουτέ λαχανικών-παρμεζάνας), είτε με 50 γρ.
μπρι, λίγο άνηθο και σιμπουλέτ (βελουτέ λαχανικών με μπρι).
Το τυρί το προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια για να δένει περαιτέρω τη σάλτσα.
Δυο εμβληματικά υλικά της παρεξηγημένης εγγλέζικης κουζίνας σε μια πίτσα που βάζει γκολ στο καλοκαίρι!