banner
banner
banner

Αβγοσαλάτα με αβοκάντο

Συνταγή

Αβγοσαλάτα με αβοκάντο
Υλικά

12 σφιχτοβρασμένα αβγά
3 κ.σ. μουστάρδα καυτερή (αλοιφή)
1 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο λιωμένα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το σερβίρισμα: κυπριακές πίτες για σουβλάκι, πολύ λεπτές φέτες λεμονιού  (με τη φλούδα), φύλλα μαρουλιού

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβοκάντο σε μπολ και τα λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δουλεύουμε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα (όχι να λιώσει τελείως το αβοκάντο). Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αβγά. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το μείγμα του αβοκάντο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Για να σερβίρουμε, ανοίγουμε κάθε πίτα στη μέση, βάζουμε 1 –2 φύλλα μαρουλιού και 1 –2 φέτες λεμονιού και τη γεμίζουμε με τη σαλάτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος