Follow us

Αβγά με πατάτες και σουτζούκι πέταλο

Αβγά με πατάτες και σουτζούκι πέταλο

Υλικά

Υλικά

250 γρ πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

4 κ. σ. ελαιόλαδο

100 γρ σουτζούκι πέταλο (ή άλλο λουκάνικο πικάντικο της αρεσκείας μας), κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή πιπεριά Φλώρινας, ψιλοκομμένη

1 μικρή πράσινη πιπεριά «κέρατο», ψιλοκομμένη

1 κλαράκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

1/2 κ. κ. ξερή μαντζουράνα, τριμμένη

4 μεγάλα αβγά

1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα Αριδαίας ή μπούκοβο όχι πολύ καυτερό

Παρασκευή

Αλατίζουμε καλά τις πατάτες, όπως είναι κομμένες σε κυβάκια και τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα σουρωτήρι για καμιά 15αριά λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σουτζούκι για μερικά λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία.

Το βγάζουμε με μια λαβίδα και σοτάρουμε στη θέση του τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μαζί το θυμάρι και τη μαντζουράνα και ελάχιστο αλάτι.

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για καμιά 10αριά λεπτά, μέχρι να μαραθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν μαζί με τα κρεμμύδια για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε.

Ρίχνουμε ξανά το σουτζούκι στο τηγάνι, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά (σε μέτρια) και σπάμε τα αβγά στο τηγάνι.

Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά, απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να έχει «πιάσει» λίγο το ασπράδι και να μη θυμίζει ομελέτα.

Αν τα θέλουμε πιο σφιχτά τα ξαναγυρίζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-1, 5 λεπτό.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή το μπούκοβο και σερβίρουμε αμέσως, με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμί ή πίτες.Θ.Τ.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.