banner
banner
banner

Μανιτάρια γεμιστά με τραγανό μείγμα παρμεζάνας

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022

υλικά
υλικά

12 μεγάλα λευκά μανιτάρια (πολύ φρέσκα και σφιχτά)
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
50 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη (αλεσμένη στο μούλτι)
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Γιά να πετύχει η συνταγή τα μανιτάρια πρέπει να είναι πολύ φρέσκα και σφιχτά. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε και να μην τα πλύνουμε. Θα κόψουμε την άκρη από τα ποδαράκια τους, θα τα αφαιρέσουμε προσεκτικά και θα τα ψιλοκόψουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα  ψιλοκομμένα ποδαράκια με τον μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και τα μοιράζουμε στα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και την παρμεζάνα και δουλεύουμε λίγο το μείγμα με τις άκρες των δαχτύλων (φτιάχνουμε ένα "κράμπλ"). Ρίχνουμε τα χοντρά ψίχουλα που θα σχηματιστούν επάνω στα μανιτάρια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 10'-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 200ο. Σερβίρουμε αμέσως.

tips: αποφεύγουμε το πλύσιμο των μανιταριών, γιατί απορροφούν αμέσως νερό, το οποίο βγάζουν κατόπιν στο ψήσιμο. Αν θέλουμε να τα πλύνουμε οπωσδήποτε, θα το κάνουμε μόνο αν έχουμε μανιτάρια πολύ φρέσκα και σφιχτά και θα τα σκουπίσουμε αμέσως ένα ένα, με καθαρή πετσέτα.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος