Υλικά
υλικά για 6 άτομα
6 στήθη κοτόπουλου
350 γρ. κινόα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάρι (όσο καφτερό επιθυμείτε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Μετράμε το κινόα με φλιτζάνι και βάζουμε στην άκρη 2 φορές τον όγκο του σε νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια κρατώντας και το τρυφερό πράσινο λεπτό φύλλο του.
Ψιλοκόβουμε το λευκό κομμάτι και το βάζουμε με το βούτυρο σε μέτριο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε για 3' σε μέτρια φωτιά να βγάλει τα υγρά του και κατόπιν προσθέτουμε το κινόα, το νερό, αλάτι και το κάρι.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να πιεί το υγρό περίπου 15'.
Εν τω μεταξύ αλατίζουμε τα στήθη του κοτόπουλου και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι-ψηστιέρα, γυρίζοντάς τα δυό φορές, περίπου 10΄-12' συνολικά, ανάλογα με το πάχος τους.
Ρίχνουμε πιπέρι και τα κρατάμε ζεστά.
Οταν είναι έτοιμο το κινόα ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί και τα τρυφερά πράσινα φύλλα από το κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι.
Σερβίρουμε μερικές κουταλιές κινόα σε κάθε πιάτο και ακουμπάμε επάνω ένα κομμάτι ψητό κοτόπουλο.