banner
banner
banner

Jambalaya

Συνταγή

Jambalaya
Υλικά για 6-8 άτομα

4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους 3-4 εκ.
200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
250 γρ. γαρίδες ωμές, καθαρισμένες (προαιρετικά)
1 3/4 φλ.τσ. ρύζι μακρύκοκκο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
από 1 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά
4 σκ.σκόρδο λυωμένες
1 φλ.τσ. ντομάτα στον τρίφτη
3 φλ.τσ. ζωμός κότας
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές σε στενές λωρίδες. Σε βαθιά, μεγάλη σωτέζα ή γουόκ ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το λουκάνικο, κομμένο σε χοντρές φέτες. Το αφαιρούμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει καλά. Το αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Σοτάρουμε 7’-10’ ανακατεύοντας συνέχεια και τότε ρίχνουμε τα μυρωδικά και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε 3'-4' και προσθέτουμε το ρύζι με τον ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει 10' και προσθέτουμε την ντομάτα και το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 10’ και ρίχνουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνει το ρύζι και το φαγητό να έχει πιεί το ζουμί του χωρίς να έχει στεγνώσει. Ανακατεύουμε μέσα το λουκάνικο και σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό επάνω.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος