Follow us

Utile Dulci ή “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”…

Tι ακριβώς αντιπροσωπεύει το Club Utile Dulci; Με δυο λόγια, πρόκειται για ένα club μελών, που λειτουργεί με το concept “business, food & wine”, ένα είδος λέσχης αρκετά διαδεδομένο στην Ευρώπη, που ήρθε και στη χώρα μας…

Utile Dulci ή “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”…

Αντιγράφοντας, για ακρίβεια, από το site τους “είναι ένα Club, τα μέλη του οποίου – κυρίως επιχειρηματίες, στελέχη εταιρειών και ελεύθεροι επαγγελματίες – συνδέονται με την κοινή τους αγάπη για το κρασί και το φαγητό”.

Οι συναθροίσεις των μελών (που εδώ γίνονται 8 φορές μέσα στο έτος), είναι βραδιές μοναδικού ενδιαφέροντος, με καλεσμένους κάθε φορά διακεκριμένα πρόσωπα της επιχείρησης αλλά και του πολιτικού χώρου, που ομιλούν και συμμετέχουν στη συζήτηση. Η οποία, στρέφεται σε θέματα γενικότερου δημόσιου διαλόγου, καθώς και θέματα που αφορούν τον κόσμο του επιχειρείν. Το γαστρονομικό δείπνο επιμελείται πάντα ένας διακεκριμένος chef και δοκιμάζονται εξαιρετικά κρασιά. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρεται από τους ίδιους, πρόκειται για ένα business networking μεταξύ συμμετεχόντων, που έχουν, λίγο-πολύ, κοινά ενδιαφέροντα, που συνδυάζεται με τη γαστρονομική απόλαυση.

Utile Dulci ή “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”…

Η επόμενη εκδήλωση-δείπνο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου, στο VAROULKO Seaside, στο Μικρολίμανο και θα είναι, όπως πάντα, μια βραδιά «τερπνή και ωφέλιμη», δικαιολογώντας το όνομα Utile Dulci, ήτοι “το τερπνόν μετά του ωφελίμου” στα λατινικά.

Καλεσμένοι για ομιλία και, κυρίως, συζήτηση, η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ακαδημαϊκός και κορυφαίος αστροφυσικός κ. Χρήστος Ζερεφός και ο τραπεζικός και πανεπιστημιακός καθηγητής κ. Γιώργος Προβόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρ. Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν πολλά ερεθίσματα για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

Μετά την “ωφέλιμη”-utile πλευρά της βραδιάς, θα ακολουθήσει το “τερπνόν”, δηλαδή η dulci: ειδικά για τη βραδιά, ο Λευτέρης Λαζάρου θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό μενού ενώ ο Απόστολος Μούντριχας θα συντροφεύσει τους συνδαιτημόνες στις δοκιμές των εκλεκτών οίνων του Κτήματος Αβαντίς. Εξάλλου, ο MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης θα επιλέξει και εκλεκτά ξένα κρασιά, τόσο για γευσιγνωσία όσο και για το δείπνο. Από τη βραδυά δεν θα λείψει η Moët et Chandon.

info: κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ. Ακόμη και αν δεν είστε ακόμη Μέλος του Club, μπορείτε να ζητήσετε τη συμμετοχή σας απευθυνόμενοι στην κα Έλλη Δούκα (210.6253763, ellie.douka@utiledulci.club).

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;