Follow us

“The Athens Food Guide” από τον Βασίλη Καλλίδη

Ένας νέος γαστροτουριστικός οδηγός πόλης από τον γνωστό σεφ, αυτή τη φορά στα αγγλικά για τους ξένους επισκέπτες.

“The Athens Food Guide” από τον Βασίλη Καλλίδη

Ο δημοφιλής σεφ και ταξιδευτής Βασίλης Καλλίδης, αφού ανακάλυψε τα πιο παράξενα και καλύτερα σημεία της Αθήνας για καλό φαγητό στα βιβλία του-οδηγούς πόλης Άθενς Σπεσιάλ 1και 2, τώρα με τη νέα αυτή αγγλόφωνη έκδοση μεταφέρει τα μυστικά της πόλης που αγαπάει και στους τουρίστες. Όπως πάντα, οι σελίδες γεμίζουν με καταστήματα, που θα ήθελε να δοκιμάσουν οι ξένοι επισκέπτες και με φωτογραφίες, που ταξιδεύουν τον αναγνώστη. Αυτή τη φορά, όμως, δεν μένει εκεί. Εκτός από τα νόστιμα, ο οδηγός αυτός περιλαμβάνει και άλλες πληροφορίες, που συχνά χρειάζεται κάποιος για μια πόλη, την οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά. Βρίσκει γυμναστές και μακιγιέρ, ξετρυπώνει σπάνια βινύλια, το μαγαζάκι που φτιάχνει αρχαιοελληνικά σανδάλια, δίνει τα τηλέφωνα μεταφραστών, γιατρών, αλλά και εκείνης της νοικοκυράς, που τραπεζώνει κόσμο στο σπίτι της.

“The Athens Food Guide” από τον Βασίλη Καλλίδη

Ξεφυλλίζοντας τον οδηγό, που είναι γεμάτος από ολοζώντανες εικόνες της πόλης, βρίσκουμε από βασικές λέξεις, φράσεις και τυπικά πιάτα και πώς αυτά προφέρονται στα ελληνικά, μέχρι τι δεν πρέπει να χάσει κάποιος που έρχεται στην πόλη μόνο για μια μέρα. Ακόμη, τα μυστικά της πόλης, χωρισμένα σε 15 βασικές γειτονιές της Αθήνας, τηλέφωνα ταξί, τι και από πού να ψωνίσει κανείς για να πάρει μαζί του, προτάσεις για μονοήμερα ταξίδια ή καλό φαγητό εκτός πόλης, τι να κάνει κανείς σε μία εκκλησία, επιλογές υγιεινού φαγητού και τόσα άλλα χρήσιμα.

Ωραία ιδέα για δώρο στους φίλους και συγγενείς μας που έρχονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα από το εξωτερικό, αλλά, γιατί όχι, κι ένας χρήσιμος οδηγός και για εμάς, τους ντόπιους, που θα ανακαλύψουμε γωνιές και μυστικά, που δεν ξέραμε…

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…