Follow us

Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival

Για 12η χρονιά διοργανώνεται στην Καβάλα η γιορτή της πολυπολιτισμικότητας, όπου για 4 ημέρες 9 χώρες θα παρουσιάσουν κομμάτια του πολιτισμού τους…

Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival θα πραγματοποιηθεί στην παλιά πόλη της Καβάλας. Για τέσσερις ημέρες, από 18 ως 21 Ιουλίου, τα μέλη των συγκροτημάτων από τις 9 φιλοξενούμενες χώρες θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα του πολιτισμού τους μέσω του χορού, της μαγειρικής, της μουσικής, του κινηματογράφου τους, ενώ παράλληλα, μεγάλες συναυλίες στο επιβλητικό Φρούριο της Καβάλας και πολλές παράλληλες δράσεις συνθέτουν το πολυδιάστατο μωσαϊκό του φεστιβάλ.

Έρχεται το Cosmopolis Kavala Ethnic Festival
Το περσινό υπαίθριο εστιατόριο

Οι εννιά χώρες, που θα φιλοξενηθούν φέτος, είναι η Κίνα, η Βραζιλία, ο Παναμάς, η Ουκρανία, η Κολομβία, η Ουγγαρία, η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, οι ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα), ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Σύρος. Περισσότεροι από 250 χορευτές θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τα τραγούδια τους, ενώ κάθε μέρα οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και παραδοσιακά τους πιάτα, στο υπαίθριο εστιατόριο της παλιάς πόλης.
Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, όπου θα συμμετέχουν τα εξής συγκροτήματα:
Alpha Blondy & The Solar System, Dub Fx feat. Mr Woodnote, The Skatalites, Mad Professor, The Rumjacks, Villagers of Ioannina City, 47SOUL, Thrax Punks.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζει και το Παιδοcosmopolis, μια σειρά από δραστηριότητες για παιδιά, όπως θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, ομαδικά παιχνίδια από όλο τον κόσμο, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα Cosmoδρώμενα. Πολλές παράλληλες δράσεις πλαισιώνουν τις κεντρικές εκδηλώσεις δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ, όπως: περίπτερα street bazaar για πώληση τοπικών προϊόντων των φιλοξενούμενων χωρών, εκθέσεις εικαστικών, φιλοξενία ΜΚΟ για την προώθηση του έργου τους, δημιουργικά εργαστήρια, κινηματογράφος, μαγειρική, street shows, ποίηση, παραδοσιακό καφενείο κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστοχώρο του φεστιβάλ https://www.cosmopolisfestival.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;