Παρουσίαση της Γαστρονομικής Κοινότητας Καλαμάτας

Τοπικά προϊόντα και πιάτα της Μεσσηνίας στο προσκήνιο

Εύη Σκλατινιώτη 20/06/2019

Με το project “Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας”, που εγκαινιάστηκε με την πόλη της Καλαμάτας, για δεκαπέντε ημέρες θα γίνονται γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και θα σερβίρονται πιάτα σε κεντρικό χώρο της Αθήνας…

Χθες βράδυ έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του project Gastronomy & Wine Tourism, όπου πρωταγωνιστούν οι “Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας”, με πρώτη αυτή της Καλαμάτας. Παρών και ο Γιώργος Πίττας, που με το βιβλίο του «Γαστρονομικές κοινότητες-γαστρονομικοί προορισμοί – εγχειρίδιο δράσης» άνοιξε τον δρόμο πριν εφτά μήνες και απέδειξε πως οι σκέψεις του μπορούν να γίνουν πράξη.

Στόχος του βιβλίου «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι οι επαγγελματίες κάθε τόπου να δραστηριοποιηθούν γύρω από τη γαστρονομία (παραγωγή, εστίαση, φιλοξενία), να συνεργαστούν και να κινητοποιήσουν τις κοινωνίες τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν το σύνολο των γαστρονομικών πόρων του τόπου τους και να τους μετατρέψουν σε συντελεστές ανάπτυξης.

Στο event παρουσιάστηκαν προϊόντα από 20 διακεκριμένους καλαματιανούς  παραγωγούς, μαζί με τοπικά εδέσματα που ετοιμάστηκαν από σεφ και μαγείρους της τιμούμενης πόλης, καθώς και δύο εργαλεία προβολής της πόλης από τον έντυπο και τον ψηφιακό τύπο. Για να γίνουν ευρύτερα γνωστά όλα αυτά, για δεκαπέντε ημέρες στο Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9) θα γίνονται γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και θα σερβίρονται στο εστιατόριό του ντόπια εδέσματα.
Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen