Follow us

Παρουσίαση της Γαστρονομικής Κοινότητας Καλαμάτας

Με το project “Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας”, που εγκαινιάστηκε με την πόλη της Καλαμάτας, για δεκαπέντε ημέρες θα γίνονται γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και θα σερβίρονται πιάτα σε κεντρικό χώρο της Αθήνας…

Παρουσίαση της Γαστρονομικής Κοινότητας Καλαμάτας

Χθες βράδυ έγινε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του project Gastronomy & Wine Tourism, όπου πρωταγωνιστούν οι “Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας”, με πρώτη αυτή της Καλαμάτας. Παρών και ο Γιώργος Πίττας, που με το βιβλίο του «Γαστρονομικές κοινότητες-γαστρονομικοί προορισμοί – εγχειρίδιο δράσης» άνοιξε τον δρόμο πριν εφτά μήνες και απέδειξε πως οι σκέψεις του μπορούν να γίνουν πράξη.

Παρουσίαση της Γαστρονομικής Κοινότητας Καλαμάτας

Στόχος του βιβλίου «Γαστρονομικές Κοινότητες» είναι οι επαγγελματίες κάθε τόπου να δραστηριοποιηθούν γύρω από τη γαστρονομία (παραγωγή, εστίαση, φιλοξενία), να συνεργαστούν και να κινητοποιήσουν τις κοινωνίες τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν το σύνολο των γαστρονομικών πόρων του τόπου τους και να τους μετατρέψουν σε συντελεστές ανάπτυξης.

Στο event παρουσιάστηκαν προϊόντα από 20 διακεκριμένους καλαματιανούς παραγωγούς, μαζί με τοπικά εδέσματα που ετοιμάστηκαν από σεφ και μαγείρους της τιμούμενης πόλης, καθώς και δύο εργαλεία προβολής της πόλης από τον έντυπο και τον ψηφιακό τύπο. Για να γίνουν ευρύτερα γνωστά όλα αυτά, για δεκαπέντε ημέρες στο Yoleni’s Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9) θα γίνονται γευσιγνωσίες τοπικών προϊόντων και θα σερβίρονται στο εστιατόριό του ντόπια εδέσματα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;