Follow us

Γεωργιανό ψωμί και πίτες στους Αμπελοκήπους

Ανακαλύψαμε έναν φούρνο, όπου γεωργιανοί φτιάχνουν καθημερινά φρέσκο ψωμί και πίτες.

Γεωργιανό ψωμί και πίτες στους Αμπελοκήπους

Όταν ένας φίλος μας μίλησε για έναν γεωργιανό φούρνο στους Αμπελόκηπους (Λουίζης Ριανκούρ 21), με την πρώτη ευκαιρία περάσαμε να τον δούμε. Πρόκειται για ένα μικρό μαγαζί, που στα λίγα τετραγωνικά του ζυμώνει καθημερινά ζυμάρι για ψωμί και πίτες με διάφορες γεμίσεις και τα ψήνει σε έναν παραδοσιακό φούρνο, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του καταστήματος, ορατό από τους πελάτες.

Γεωργιανό ψωμί και πίτες στους Αμπελοκήπους

Το ψωμί, σε μεγάλο ή μικρότερο μέγεθος θυμίζει αρκετά το ζυμάρι της ιταλικής πίτσας. Όσο για τις πίτες, φτιάχνονται κι αυτές από το ίδιο ζυμάρι, θυμίζουν τα ρώσικα πιροσκί και έχουν και παρόμοιες γεμίσεις, με τυρί, με πατάτα, με λουκάνικο, κ.ά. Λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά: πριν μας δώσουν τη ζεστή τυρόπιτα την άλειψαν εξωτερικά με βούτυρο!

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;