Follow us

Νέα προϊόντα με όλα τα οφέλη των οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικού

Μια νέα προϊοντική κατηγορία με όλα τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων, αλλά σε σχήμα ζυμαρικού και την υπογραφή ποιότητας της Barilla, λανσάρει η γνωστή εταιρεία για τους λάτρεις της μεσογειακής διατροφής.

Νέα προϊόντα με όλα τα οφέλη των οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικού

Τα δύο νέα προϊόντα της Barilla είναι τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού και οι Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής. Και τα δύο ζυμαρικά δεν περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για όσους έχουν λόγους να την αποφεύγουν, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες. Συγκεκριμένα, τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού περιέχουν 21 γρ. πρωτεΐνες και 14 γρ. εδώδιμες ίνες/100 γρ. και οι Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής περιέχουν 25 γρ. πρωτεϊνες και 12 γρ. εδώδιμες ίνες/100 γρ..
Η δοκιμή των προϊόντων έγινε αφού μαγερεύτηκαν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τους χρόνους που προτείνει η συσκευασία και χωρίς την προσθήκη σάλτσας, αρτύματος ή μπαχαρικού.

Νέα προϊόντα με όλα τα οφέλη των οσπρίων σε σχήμα ζυμαρικού

Casarecce” από 100% αλεύρι ρεβιθιού
Τα ζυμαρικά διατηρούν τη συνεκτική υφή τους μετά το βράσιμο και δεν διαλύονται, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για προϊόν χωρίς γλουτένη. Στη γεύση, και κυρίως στην επίγευση, αναγνωρίζεται μια ελαφριά ευχάριστη αίσθηση ρεβυθιού, όπως και στο άρωμά τους. Ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία είναι 7-9 λεπτά, είναι προτιμότερο, όμως, ο βρασμός να κρατηθεί στα κατώτερα χρονικά όρια ενώ το ζυμαρικό οφελείται εξαιρετικά από άποψη γεύσης αν βρασθεί σε καλά αλατισμένο νερό (1 κοφτό κ.γ. αλάτι/250 ml νερό).

Penne” από 100% αλεύρι κόκκινης φακής
Και αυτό το ζυμαρικό παρουσιάζει εξαιρετικά μαστιχωτή υφή μετά το βράσιμο, γεγονός που εκπλήσσει για ένα προϊόν χωρίς γλουτένη. Η γεύση και κυρίως η επίγευση και το άρωμα ανακαλούν ήπια και ευχάριστα αλλά με σαφήνεια τη γεύση και το άρωμα της φακής. Διαπιστώσαμε πως για το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να εξαντληθεί ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού ενώ το αλάτισμα του νερού πρέπει να είναι ¾ ενός κοφτου κ.γ αλάτι/250ml νερό.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…