Τα δύο νέα προϊόντα της Barilla είναι τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού και οι Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής. Και τα δύο ζυμαρικά δεν περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι μια ενδιαφέρουσα λύση για όσους έχουν λόγους να την αποφεύγουν, ενώ παράλληλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες. Συγκεκριμένα, τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού περιέχουν 21 γρ. πρωτεΐνες και 14 γρ. εδώδιμες ίνες/100 γρ. και οι Penne από 100% αλεύρι κόκκινης φακής περιέχουν 25 γρ. πρωτεϊνες και 12 γρ. εδώδιμες ίνες/100 γρ..
Η δοκιμή των προϊόντων έγινε αφού μαγερεύτηκαν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τους χρόνους που προτείνει η συσκευασία και χωρίς την προσθήκη σάλτσας, αρτύματος ή μπαχαρικού.
Casarecce” από 100% αλεύρι ρεβιθιού
Τα ζυμαρικά διατηρούν τη συνεκτική υφή τους μετά το βράσιμο και δεν διαλύονται, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για προϊόν χωρίς γλουτένη. Στη γεύση, και κυρίως στην επίγευση, αναγνωρίζεται μια ελαφριά ευχάριστη αίσθηση ρεβυθιού, όπως και στο άρωμά τους. Ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία είναι 7-9 λεπτά, είναι προτιμότερο, όμως, ο βρασμός να κρατηθεί στα κατώτερα χρονικά όρια ενώ το ζυμαρικό οφελείται εξαιρετικά από άποψη γεύσης αν βρασθεί σε καλά αλατισμένο νερό (1 κοφτό κ.γ. αλάτι/250 ml νερό).
Penne” από 100% αλεύρι κόκκινης φακής
Και αυτό το ζυμαρικό παρουσιάζει εξαιρετικά μαστιχωτή υφή μετά το βράσιμο, γεγονός που εκπλήσσει για ένα προϊόν χωρίς γλουτένη. Η γεύση και κυρίως η επίγευση και το άρωμα ανακαλούν ήπια και ευχάριστα αλλά με σαφήνεια τη γεύση και το άρωμα της φακής. Διαπιστώσαμε πως για το συγκεκριμένο προϊόν πρέπει να εξαντληθεί ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού ενώ το αλάτισμα του νερού πρέπει να είναι ¾ ενός κοφτου κ.γ αλάτι/250ml νερό.