Follow us

Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου γίνονται δεκτές οι προνομιακές δηλώσεις συμμετοχής στον 4ο ATHIOOC, που θα διεξαχθεί 18-20 Μαρτίου στο Ναύπλιο…

Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

O Athena International Olive Oil Competition (ATHIOOC) έχει ήδη αποκτήσει διεθνές κύρος και θεωρείται ο πλέον δυναμικά ανερχόμενος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου. Η επιλογή του Ναυπλίου για τη φετινή διοργάνωση έχει να κάνει με το ιστορικό ενδιαφέρον, με τη γραφικότητα της πόλης, αλλά και με το (συμβολικό) γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει έναν από τους πιο ιστορικούς ελαιώνες της χώρας, με υπεραιωνόβια ελαιόδενδρα.

Η κριτική επιτροπή, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, απαρτίζεται από έμπειρους δοκιμαστές με κύρος και διεθνή εμβέλεια, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα καλύτερα ε.π. ελαιόλαδα βραβεύονται με Διπλό Χρυσό, Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο βραβείο, ενώ απονέμονται και 12 ειδικά βραβεία.

Στο Ναύπλιο ο 4ος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ATHIOOC

Η βράβευση σ’ έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό, που διεξάγεται μάλιστα στη χώρα-λίκνο του ελαιόδενδρου προφανώς αποτελεί ξεχωριστή διάκριση.
Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες για όσους θέλουν να συμμετάσχουν είναι:
31/01/2019: Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής με προνομιακό κόστος συμμετοχής (early bird).
4/03/2019: Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στο διαγωνισμό.
7/03/2019: Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής δειγμάτων από τη Vinetum.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.athenaoliveoil.gr/el/regulation

Ν.Γ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;