Follow us

Η γεύση της Ελλάδας στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας δίνουν ραντεβού για τέσσερις ημέρες στο Ελληνικό…

Η γεύση της Ελλάδας στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση τροφίμων και ποτών, που καθιερώθηκε ως θεσμός, επανέρχεται με ακόμη περισσότερες συμμετοχές, καινοτόμες προτάσεις και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Από 1 έως 4 Φεβρουαρίου η 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανανεώνει το ραντεβού της τόσο με τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, όσο και με τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Τόσο οι μεγάλες ελληνικές εταιρίες με ισχυρή θέση στην εγχώρια, αλλά και στην παγκόσμια αγορά, όσο οι μικροί παραγωγοί, θα έχουν την ευκαιρία να συνάψουν εποικοδομητικές συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη γαστρονομική γιορτή.

Η γεύση της Ελλάδας στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Φέτος, τιμώμενη θέση έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Γι' αυτό και θα διοργανωθεί πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Νότιο Αιγαίο θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους. Ακόμα, οι φίλοι του Νοτίου Αιγαίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές, καθώς και άλλες γαστρονομικές εκπλήξεις με τη σφραγίδα της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Από το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων ξεχωρίζει η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», με τη δημοφιλή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τη νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, να ετοιμάζει καθημερινά γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ.
Ακόμη, στα πλαίσια του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαγειρικής «Greek Chef 2019», θα προβληθούν τα τοπικά προϊόντα και η μεσογειακή διατροφή και θα αναδειχθεί η νέα γενιά ταλαντούχων σεφ.

Η φετινή διοργάνωση εγκαινιάζει επιπλέον, τη θεματική ενότητα «Bio Corner», που περιλαμβάνει εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, καθώς και την ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα από Τυρί & Κρασί, Αλλαντικά & Μπύρα, Αλίπαστα, Ελιές, Συνοδευτικά & Αποστάγματα, Μέλια & Βότανα, να ενημερωθούν για τα βασικά στοιχεία της εκάστοτε κατηγορίας και να γευτούν μεμονωμένα και με τους προτεινόμενους συνδυασμούς όλα τα εδέσματα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει και η ενότητα «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η ομάδα του θα δημιουργούν cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά.

Την «τιμητική» τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ κάθε χρόνο έχουν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι ημερίδες. Κορυφαίοι οινογράφοι, κριτικοί οίνου και γεύσης και διατροφολόγοι θα μυούν τους επισκέπτες στον κόσμο του οίνου και της σωστής διατροφής και θα αποδεικνύουν τη μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων.
Περισσότερα στο https://expotrof.gr

Info
6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019: 1– 4 Φεβρουαρίου
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, Ελληνικό
Τιμή Εισιτηρίου: 5€ (αγορά στα ταμεία της έκθεσης)
Μειωμένο Εισιτήριο: 3€ για πολύτεκνους, άνεργους, φοιτητές, σπουδαστές (αγορά στα ταμεία της έκθεσης)
Δωρεάν είσοδος για επαγγελματίες τροφίμων (με πρόσκληση).
Ωράριο λειτουργίας:
Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου: 12π.μ.-9μ.μ.
Σάββατο 2, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου: 10π.μ.-9μ.μ.
Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου: 10π.μ.-5μ.μ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…