Αυτή είναι η νέα Master of Pasta!

Τα αποτελέσματα του 7ου παγκόσμιου πρωταθλήματος ζυμαρικών

Εύη Σκλατινιώτη 08/11/2018

Ποια είναι η μεγάλη νικήτρια του 7ου Barilla Pasta World Championship που έγινε πρόσφατα στο Μιλάνο;

Η Αμερικανίδα Carolina Diaz από το Σικάγο είναι η νέα Master Of Pasta του Barilla Pasta World Championship, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία για 7η συνεχόμενη χρονιά στο Μιλάνο, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. 18 ταλαντούχοι σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη, ηλικίας μέχρι 35 ετών, αναμετρήθηκαν σκληρά μεταξύ τους, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, παραπάνω από 450 επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφοι, food bloggers, αλλά και διάσημοι influencers, σε μια ξεχωριστή γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού, κουλτούρας και τεχνογνωσίας.

Η Carolina Diaz κατόρθωσε να κερδίσει τους κριτές δημιουργώντας τη δική της εκδοχή στη διάσημη, απλή, ιταλική συνταγή Spaghetti al Pomodoro, χαρίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία για τον ουρανίσκο τους. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τον τίτλο Master Of Pasta. Είναι ένα ακόμα θετικό βήμα προς την αναγνώριση των κόπων και των προσπαθειών μας διεθνώς», δήλωσε η ίδια συγκινημένη και εμφανώς ικανοποιημένη από τη νίκη της.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στο φετινό Pasta World Championship από έναν από τους πιο χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, τον Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος κλήθηκε να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Το πιάτο του Una Notte Di Mare εντυπωσίασε τους κριτές, ενώ ο ίδιος έδωσε τη δική του γαστρονομική μάχη, αφού το πιάτο του κατόρθωσε να φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό. Καθόλου άσχημη προσπάθεια, δηλαδή.

Το θέμα γύρω από το οποίο επικεντρώθηκε ο φετινός διαγωνισμός είναι η ιδέα «Eat Positive», θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία των ζυμαρικών στην καθημερινότητα μας, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και σωστής διατροφής.
Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen