Wonderfood: έτοιμο vegan φαγητό στην πόρτα μας

Focus στην υγιεινή διατροφή με υψηλά στάνταρ

Άρτεμις Τζίτζη 18/10/2018

Πολύ νόστιμα και καλομαγειρεμένα vegan εδέσματα με εποχικά υλικά, που καλλιεργούνται με φυσικές παραδοσιακές μεθόδους, είναι η πρόταση της “Wonderfood” για ένα αθηναϊκό delivery αλλιώτικο από τ’ άλλα..

Ρεβίθια τίκκα μασάλα

Ρεβίθια τίκκα μασάλα

Ποιοί βρίσκονται, όμως, πίσω από αυτήν την πρωτοπόρο, τουλάχιστον για την Ελλάδα, ιδέα; Ο Παναγιώτης Κάντας (κοντά στις μαρμίτες) και ο Πάνος Χαλόφτης (ο διοικητικός νους) είναι δυο άνθρωποι που χρόνια τώρα και από διαφορετικούς χώρους ο καθένας, έχουν δουλέψει με αγάπη για έναν υγιεινό, μη “βίαιο" τρόπο ζωής, που φυσικά περιλαμβάνει και τη διατροφή, ενώ η Λυδία Θεοχάρη, έχοντας τις ίδιες αναζητήσεις και τον ίδιο τρόπο σκέψης, συμπράττει, συντονίζοντας το όλο εγχείρημα.

“Είμαστε τόσο παθιασμένοι με αυτό το project” λέει η Λυδία Θεοχάρη, “που αρχικά ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε τα πρώτα γεύματα μέσα στην κουζίνα του σπιτιού μας. Ήταν φυσικό επακόλουθο, το ότι οι προσωπικές μας απαιτήσεις για φρέσκο, υγιεινό, καλοφτιαγμένο φαγητό, θα έβαζαν τις βάσεις για το πρώτο, φυσικά οργανωμένο φαγητό στην Ελλάδα”.

Η σεφ Βάσια Πελεγράτη

Η σεφ Βάσια Πελεγράτη

Για τον Παναγιώτη Κάντα, πάντως, η συμμετοχή του στο πρωτοπόρο project έχει βιωματικές ρίζες από το παρελθόν. “Ημουν πρωταθλητής κωπηλασίας και η διατροφή ήταν ένας θεμελιώδης παράγοντας για την απόδοσή μου”, εξηγεί. "Μπορώ να πω, πως πείσθηκα από την ίδια μου την πείρα, αφού ακολουθώντας τότε ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο, έβλεπα τη δύναμή μου και τις επιδόσεις μου να εκτοξεύονται. Βίωσα στο σώμα μου το γεγονός ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο για την ευεξία και τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού, σε μια περίοδο που τα “έδινα όλα” ως πρωταθλητής, και αυτό το βίωμα, 20 χρόνια αφ’ ότου είχα εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό, συναντήθηκε τη σωστή στιγμή με τα άλλα δυο μέλη της ομάδας, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις και υπήρξε η αφορμή για να δημιουργηθεί η Wonderfood.

Ο Παναγιώτης βλέπει το σώμα να ψάχνει με τεράστια όρεξη μέσα σε όλες τις τροφές που καταναλώνουμε για να βρει τα καλύτερα, τα πιο φρέσκα, τα πιο φυσικά, τα πιο υγιεινά θρεπτικά συστατικά που μπορεί, για να τραφεί και να υγιαίνει. “Σκεφτείτε, τώρα, να ελαχιστοποιήσουμε στο πιάτο μας τα μπαγιάτικα, τα κατεψυγμένα, τα τροποποιημένα και τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα και να προσφέρουμε στο σώμα μας κάθε μέρα κάτι πλήρες, φρέσκο, γευστικό και υγιεινό. Πάρτι θα κάνει! Ε, αυτό το πάρτι λέγεται Wonderfood”.

Τί, για ποιους, πότε, πού

Η​ εταιρία ​απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, μικρούς και μεγάλους, γονείς και παιδιά, αθλητές, υγιεινιστές, χορτοφάγους, παμφάγους, ανθρώπους που έχουν αλλεργίες ή δυσανεξίες.
Για τη δημιουργία των μενού συμπράττουν η Σοφία Κανέλλου (​διαιτολόγος– διατροφολογος, MSc στη χορτοφαγική διατροφή)​ και η chef Βάσια Πελεγράτη.

Nacho pizza με κρέμα φασολιού και αβοκάντο

Nacho pizza με κρέμα φασολιού και αβοκάντο

Το μενού περιλαμβάνει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, αγαπημένα street-food και κλασικά διεθνή πιάτα, όλα στη vegan διατροφική αντίληψη: δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν (κρέας, ψάρι, όστρακα, γαρίδες, καραβίδες και τα συναφή, καλαμάρια, χταπόδια, σουπιές, σαλιγκάρια, γαλακτοκομικά, αβγά) για να αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα, ούτε και μέλι.

Περιλαμβάνει 5 κυρίως πιάτα (καθώς το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργεί η εταιρεία) συν τις σαλάτες και επιλογές για μπάρες, μπισκότα και γλυκά και αλλάζει κάθε εβδομάδα ενώ υπάρχει και “Ημέρα σιδήρου”, “Ημέρα ασβεστίου, “Ημέρα πρωτεΐνης”, με πιάτα ενισχυμένα ιδιαιτέρως στο συγκεκριμένο στοιχείο. Για να πάρετε μια ιδέα, υπάρχει κεμπάπ από λαχανικά με “χούμους” από καρότα, “γιουρβαρλάκια” από κινόα και γλυκοπατάτα με συνοδεία από ψητά κολοκυθάκια και μελιτζάνα, μουσακάς με ρεβίθια (εξαιρετικός).

Ψευδοριζότο με κινόα και κουκουνάρι

Ψευδοριζότο με κινόα και κουκουνάρι

Όλα τα φαγητά είναι vegan, αλλά ύστερα από συνεννόηση μπορεί να δημιουργηθούν μενού που λαμβάνουν υπόψη δυσανεξίες (στη λακτόζη ή στη γλουτένη για παράδειγμα), αλλεργίες, για άτομα διαβήτη, κλπ. και ​αναλαμβάνουν catering, events και δεξιώσεις, πάντα με βάση τη vegan διατροφική αντίληψη.

Γίνεται ​delivery από​ τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3.30 μμ  και καλύπτονται οι περιοχές από​ Μαρούσι μέχρι Πειραιά και Γλυφάδα (στο site αναφέρονται ακριβώς οι περιοχές).

​Η εταιρεία οργανώνει, επίσης, διάφορα ​event, φεστιβάλ, σεμινάρια φυσικής ζωής, πικνικ, διαθέτει youtube channel και λοιπές παροχές (μπορείτε να ενημερώνεστε από το site και το facebook).

www.wonderfood.gr​​, ​https://www.facebook.com/wonderfood.gr/ [email protected]​​, τηλ. 6953 093 474




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen