Δυναμικά, με τους ρυθμικούς ήχους των τυμπάνων, ξεκινά και το δεύτερο επεισόδιο της Χρυσής Σειράς της Misko, με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Τον παρακολουθούμε να ψιλοκόβει λαχανικά για μια πολύ απλή, ωμή σάλτσα, που έχει επιλέξει να φτιάξει για τις πλεξούδες που έχει μπροστά του, σαν να πρόκειται για το σπίτι του. Από την αρχή νιώθεις ότι δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο βίντεο με μοντάζ, οπτικά εφέ, food styling, αλλά για μια “πρόβα”, όπου ο Κοντιζάς απευθύνεται στον καμεραμάν, ρωτά τους συνεργάτες του πόση ώρα έχει ακόμη, λέει φωναχτά τις σκέψεις του, αλλάζει ρούχα.
Κι ενώ αρχίζει και τελειώνει σαν ένα κλασικό μαγειρικό βίντεο, αυτό που σε ξαφνιάζει και σε κάνει να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά είναι όλα αυτά που ο νεαρός σεφ προλαβαίνει να κάνει στα λίγα λεπτά που έχει μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά. Γιατί “η Χρυσή Σειρά της Misko είναι τα μοναδικά ζυμαρικά που φτιάχνονται από μονοποικιλιακό σιτάρι, που δίνει στο προϊόν βαθειά, γεμάτη γεύση, σωστό δάγκωμα και τέλειο κράτημα της σάλτσας”, όπως τον ακούμε να λέει χαρακτηριστικά.
Δεν θέλω να γίνω spoiler, γιατί το καλύτερο στοιχείο του βίντεο είναι αυτό του αιφνιδιασμού, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν περιμένει να δει σ’ ένα βίντεο για... μακαρόνια τον σεφ σε αυτές τις πολύ προσωπικές του στιγμές, με τις οποίες αρκετοί θα ταυτιστούν, όπως εγώ με εκείνη του ρόλου του ως γονιού, που με συγκίνησε και με έκανε να τον δω με άλλο μάτι.
Αυτό που κρατάμε από το τέλος του μονοπλάνου είναι πως το καλό ζυμαρικό δεν θέλει πολλά - πολλά και οι πλεξούδες από τη Χρυσή Σειρά της Misko με λίγη προσπάθεια και υλικά όπως είναι τα φρέσκα αρωματικά και το ωμό ελαιόλαδο μπορεί να μετατρέψουν μια απλή συνταγή σ’ ένα πραγματικά απολαυστικό πιάτο!