Follow us

Τα καλύτερα “έτοιμα” για το πασχαλινό τραπέζι

Πάσχα στην πόλη; Οι καλύτερες διευθύνσεις για να μην στερηθούμε τίποτα από τα κλασικά του πασχαλινού τραπεζιού, για όσους δεν το χουν και πολύ με το σούβλισμα ή δεν έχουν τον τρόπο να το κάνουν…

Τα καλύτερα “έτοιμα” για το πασχαλινό τραπέζι

Όλοι αγαπάμε το σουβλιστό αρνί και τους γνωστούς κρεατομεζέδες της Λαμπρής, το κοκορέτσι, τη γαρδούμπα, το κοντοσούβλι, αλλά μπορεί να μην είμαστε μάστορες στο είδος ή να μην έχουμε τον τρόπο να τα ετοιμάσουμε. Αυτό που θέλουμε, στην περίπτωση που θα γιορτάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, είναι να τα απολαύσουμε έτοιμα, ψημένα. Τι κάνουμε; Απλούστατα, τα παραγγέλνουμε.
Από πού; Εμείς κάναμε την έρευνα αγοράς για εσάς, οπότε μελετήστε τις προτάσεις, που μας έδωσαν επιλεγμένα μαγαζιά της πόλης, γνωστά για την ποιότητα που προσφέρουν στο είδος τους και απλά επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας ή ενδεχομένως και στην περιοχή στην οποία βρίσκεστε…
Προσοχή μόνο, γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται παραγγελία αρκετές ημέρες πριν, ώστε να μπορέσουν να σας τα παραδώσουν εγκαίρως, ενώ υπάρχουν και άλλοι που διαθέτουν τα εδέσματα ακόμη και την ημέρα του Πάσχα χωρίς κράτηση.

Κόλλιας

Η ιστορία του στα Καλύβια ξεκινά το 1930 και ένα από τα must του είναι το φημισμένο του μπιφτέκι σε XL μέγεθος, με κιμά που κόβεται τη στιγμή της παραγγελίας και σερβίρεται με ντομάτα σε κυβάκια. Αλλά κάνει εξ ίσου καλό κοντοσούβλι και κοκορέτσι.
Ανήμερα το Πάσχα θα ψήνει τόση ποσότητα αρνιών, κατσικιών και κοκορετσιού, που θα μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί επιτόπου χωρίς παραγγελία. Ωστόσο, αν μιλάμε για μεγάλη ποσότητα, καλό είναι να κάνετε ένα τηλέφωνο ως τη Μ. Παρασκευή.

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού, τηλ. 22990 48242

Τα καλύτερα “έτοιμα” για το πασχαλινό τραπέζι
Κόλλιας

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδη

Ο Λευτέρης Γεωργιάδης είναι χρόνια γνωστός για την ποιότητα των κρεάτων και των παρασκευασμάτων του, που διαθέτει σε μεγάλη ποικιλία στο Πικέρμι.
Για τις ημέρες αυτές, μπορείτε να προμηθευτείτε κοκορέτσι και κοντοσούβλι συσκευασμένα εν κενώ αέρος, που θα ζεστάνετε με όποιον τρόπο θέλετε (θα σας συμβουλεύσουν επί τόπου) τη στιγμή που θέλετε και θα βγουν ολόφρεσκα.
Θα υπάρχει κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, κοντοσούβλι από μοσχαρίσιο κρέας black angus. Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι Μεγάλη Τετάρτη πρωί.

Λεωφόρος Μαραθώνος 82, Πικέρμι τηλ. 210 6039870

Μουρούζης

Ετοιμάζεται να κλείσει σε δυο χρόνια έναν ολόκληρο αιώνα λειτουργίας στα Καλύβια, αφού βρίσκεται εκεί από το μακρινό 1920 και το τρέχει πλέον η τέταρτη γενιά της οικογένειας που συνεχίζει την παράδοση, προσθέτοντας νέες σελίδες στην ιστορία του.
Ως και το Μ. Σάββατο μπορεί κανείς να παραγγείλει αρνί σούβλας, καθώς και κοκορέτσι με το κιλό. Δημοφιλές για το Πάσχα είναι και το χοιρινό τους κοντοσούβλι.

Β' Γεωργάκη 2, Καλύβια Θορικού, τηλ. 22990 48371

Μουρούζης

Μπουκιά και Συχώριο

Τα καταστήματα του αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη είναι μία εκδοχή σύγχρονου μαγειρείου, με την κλασική βιτρίνα με τα μαγειρευτά ημέρας, σε συνταγές που επιμελείται ο γνωστός μας τηλεοπτικός μάγειρας.
Την ημέρα του Πάσχα, τα καταστήματα της Κηφισιάς, Άνοιξης και Ψυχικού θα μείνουν ανοιχτά ως τις 6 το απόγευμα (αυτό του Αμαρουσίου θα είναι κλειστό) και θα μπορεί κανείς να βρει εκεί γαρδουμπάκια αβγολέμονο, γαρδουμπάκια ψητά, αρνί φρικασέ και κοκορέτσι σε μερίδες, καθώς και ολόκληρο μπούτι αρνίσιο με πατάτες (για 4 άτομα). Και τζατζίκι για συνοδευτικό, αλλά και κόκκινα αβγά.

Λεωφ. Μαραθώνος 54, Άνοιξη, τηλ. 210 6215400, Λεωφ. Κηφισίας 361, Κηφισιά, τηλ. 210 8000110, Σολωμού 2, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2114114040, www.mpoukiakaisychorio.gr

Ο Τσολιάς

Στη γειτονιά των παραδοσιακών χασαποταβερνών της Λεωφόρου Βάρης, γνωστής ως «βλάχικα», ο Τσολιάς, των αδερφών Χουντάλα, ξεχωρίζει για την ποιότητα των κρεατικών του από το 1982 στο συγκεκριμένο σημείο. Τώρα την άνοιξη, εκτός από την εσωτερική τους αίθουσα ανοίγουν και την όμορφη ταράτσα τους, που ‘ναι γεμάτη δέντρα, λουλούδια και συντριβάνι.
Αν θέλετε να προμηθευτείτε ολόκληρο αρνί ψημένο, καλό είναι να κάνετε την παραγγελία σας το αργότερο ως τη Μ. Πέμπτη, διότι τη Μ. Παρασκευή είναι κλειστά και πρέπει να κάνουν εγκαίρως τις προμήθειές τους. Για μικρότερη ποσότητα μερικών κιλών, μπορείτε να παραγγείλετε ακόμη και το Μ. Σάββατο. Εκτός από αρνί, θα δίνουν και κοκορέτσι και κοντοσούβλι με τη μερίδα.

Λ. Βάρης 45, Βάρη, τηλ. 210 8952446

Δειπνοσοφιστήριον

Γνωστό για την ποιότητα τόσο στην επιλογή των πρώτων υλών όσο και στις συνολικές υπηρεσίες catering που προσφέρει, με επικεφαλής σεφ τον Ζαν Λουί Καψαλά, γεγονός που αποτελεί από μόνο του εγγύηση. Για το Πάσχα μπορείτε να προμηθευτείτε αρνάκι και κοκορέτσι ψημένα στον φούρνο, που πρέπει να παραγγείλετε μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.
Αλλά το catering αυτό μπορεί να αναλάβει και το ψήσιμο του αρνιού στον δικό σας χώρο: θα έρθει στο σπίτι σας ο ψήστης με την ψησταριά, το αρνί και όλο τον σχετικό εξοπλισμό για το σούβλισμα επί τόπου, ενώ μπορεί να προσφέρει και μάγειρα (για ψητό στο φούρνο), εξοπλισμό και υπηρεσία service για το πασχαλινό μας τραπέζι. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει η ίδια προθεσμία παραγγελίας.

Μάτσα 17, Κηφισιά, τηλ. 210-6206155,https://www.dipnosofistirion.gr

Παπασπύρου

Η εταιρεία με τέσσερα καταστήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και παράδοση από το 1940, διαθέτει υπηρεσία ποιοτικού catering που μπορεί να καλύψει εκδηλώσεις με έως και 2.000 άτομα.
Για το Πάσχα θα έχουν αρνίσια μπουτάκια φούρνου, που μπορεί να συνοδεύονται με πατάτες φούρνου, αλλά και γαρδουμπάκια φούρνου σε μερίδα. Παραγγελίες ως Μεγάλη Πέμπτη. Κι επειδή πρόκειται για αρτοζαχαροπλαστείο, εδώ θα βρούμε και κόκκινα αβγά, πασχαλοκουλούρα και ποικιλία σε χειροποίητες, σοκολατένιες, πασχαλινές δημιουργίες.

Καταστήματα σε Αχαρναί, Χαλάνδρι, Αμπελόκηπους, Κηφισιά. Κεντρικά: τηλ. 210 2409235, http://www.papaspirou.gr

Παπασπύρου

Kastri Bistro

Για ένα εναλλακτικό πασχαλινό τραπέζι, που στη θέση του σουβλιστού θα μπει κάτι πιο εκλεπτυσμένο, το Kastri Bistro και ο chef του Domotori Kastri Δημήτρης Καράμπαμπας έχει ετοιμάσει ένα μενού για take away, που περιλαμβάνει αρνάκι αργοψημένο (4 κιλών) με δεντρολίβανο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, το οποίο θα έχει τα εξής συνοδευτικά: δροσερή κρέμα γιαουρτιού με σχοινόπρασο και lime, baby λαχανικά βουτύρου (καρότο, καλαμπόκι, φασολάκια), γαλλικές πατατούλες φούρνου με φρέσκια ρίγανη και μπέικον και ποικιλία ψητών λαχανικών με βαλσαμικό και μυρωδικά. Κρατήσεις ως Μεγάλη Πέμπτη.

Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί, τηλ. κρατήσεων: 210 3507100, https://www.domotel.gr/wine-dine/7/Kastri-Athens?lang=gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;