Follow us

Λογάδι: To παραδοσιακό μας τυρί με τη λεπτή γεύση!

Το «Λογάδι» είναι ένα τυρί για κάθε ουρανίσκο, με χαμηλά λιπαρά, που ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις για ισορροπημένη διατροφή και ταυτοχρόνως με όλα τα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού κίτρινου ημίσκληρου τυριού που λατρεύουμε στην Ελλάδα.

Λογάδι: To παραδοσιακό μας τυρί με τη λεπτή γεύση!

Μεγάλοι «τυράδες» είμαστε εμείς οι Έλληνες! Το τυρί δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι μας και μάλιστα, παρουσιάζουμε τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση από όλους τους Ευρωπαίους, τρώγοντας ο καθένας μας 31 κ. τυράκι το χρόνο, ξεπερνώντας με διαφορά, ακόμα και τη Γαλλία την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των τυριών (26 κ. το άτομο). Καθόλου τυχαίο λοιπόν, που το Λογάδι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις μας, λόγω των πολλών μοναδικών χαρακτηριστικών του!

Λογάδι: To παραδοσιακό μας τυρί με τη λεπτή γεύση!

Αρχικά και κυριότερα πρόκειται για ένα πεντανόστιμο τυρί με λεπτή γεύση! Πού οφείλεται όμως αυτή η τόσο ξεχωριστή γεύση; Οφείλεται στη μοναδική συνταγή του, στον τρόπο που ταιριάζονται τρία διαφορετικά γάλατα (πρόβειο, κατσικίσιο, αγελαδινό) προσδίδοντας του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γεύσης, αλλά φυσικά και στο μεράκι του παραγωγού! Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η γεύση συνδυάζεται με μόνο 17% λιπαρά (56 θερμίδες και 3,4 γρ. λιπαρά/ανά φέτα για την ακρίβεια) που μας επιτρέπει να το καταναλώνουμε άφοβα, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Ιδανικό για εμένα και την οικογένεια μου!

Άλλο είναι όμως να σκέφτεσαι τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα του και άλλο να το απολαμβάνεις κάθε ώρα και στιγμή της μέρας. Και για να αρχίσω από το τέλος της, είναι βράδυ, φθάνω στο σπίτι, βγάζω τα παπούτσια και στρώνομαι στον καναπέ μπροστά στην ΤV. Παγωμένο φρουτώδες λευκό κρασί στο ποτήρι και δίπλα το Λογάδι με την ελαφρώς πικάντικη γεύση του. Τα απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα! Ένας ιδανικός συνδυασμός, όλο μεστή γεύση και άρωμα που σου δίνει στο πιάτο (κυριολεκτικά) μια υπέροχη αίσθηση.

Όχι πως ήταν διαφορετικά το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η παρέα με τα πιτσιρίκια τους μαζί, μαζεύτηκε στο σπίτι μου. Η επιλογή (δική μου υποτίθεται) ήταν σπιτική πίτσα, με φρέσκια ντοματούλα, πιπεριές, λίγα μανιτάρια και Λογάδι φυσικά που λιώνει υπέροχα για ιδανικό αποτέλεσμα. Καθώς έφτιαχνα τη σαλάτα, ούτε και ξέρω πως κρατήθηκα να μην βγάλω την πίτσα από το φούρνο και να την φάω επί τόπου (μόνη μου εννοώ..χεχε) έτσι όπως η μυρωδιά της μου έσπαγε τη μύτη. Περιττό να πω πως τα κομμάτια εξαφανίζονταν με τα παιδιά να σπάνε κάθε ρεκόρ, αφού η γεύση ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Το καλύτερο; Στο φούρνο μπήκε και δεύτερη πίτσα κατά γενική απαίτηση, αφού με μόνο 17% λιπαρά, ακόμα και οι πιο προσεκτικοί με τα κιλά μπορούσαν να φάνε όσα κομμάτια ήθελαν (καλά υπερβάλλω λίγο, αλλά επιτέλους Σάββατο ήταν!).

Πάμε και στο πρωινό... δεν μπορώ να πω ότι ακολουθώ με πάθος τον κανόνα που λέει να τρώμε γερό πρωινό, αλλά μετά τον καφέ ένα νοστιμότατο τοστάκι με γαλοπούλα και Λογάδι έχει γίνει πια συνήθεια: ούτε βαριά μυρωδιά, όπως πολλά παραδοσιακά τυριά, ούτε πολλά λιπαρά. Μόνο λεπτή γεύση, που ακόμα και το παιδί έχει λατρέψει! Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα αν σκεφθώ την αντίδρασή του γενικώς στο τυρί… Κυρίως όμως χαίρομαι που το καταβροχθίζει γιατί παρόλο που έχει χαμηλά λιπαρά, το Λογάδι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Ασβέστιο (300mg Ασβεστίου ανά 100g τυριού). Σκεφτείτε ότι αυτή η ποσότητα καλύπτει το 37,5% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης σε Ασβέστιο!

Τελικά στην πραγματικότητα, όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνω πως το Λογάδι έχει μπει για καλά στη καθημερινότητα μου. Βρήκα μάλλον επιτέλους ένα τυρί που κάνει για όλους μας μέσα στο σπίτι αλλά και για όλες τις περιστάσεις!

Ανάλογα με τις ανάγκες μας, βρίσκουμε το «Λογάδι» σε τέσσερις συσκευασίες:
·Μισό κεφάλι 2,5κ. και Φρατζόλα 2,5κ. στους πάγκους των τυροκομικών.
·Κομμάτι 360γρ. σε κενό αέρος και Φέτες σε σκαφάκι 180γρ. στα ψυγεία των συσκευασμένων προϊόντων.
Οι συνταγές που σας προτείνουμε παρακάτω είναι μόνο ένα πολύ μικρό δείγμα των πιάτων που μπορούμε να δημιουργήσουμε με το τυρί «Λογάδι».

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα www.logadi.gr

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;