Follow us

Elaion πέλανος αγήρων… εκλεκτό λάδι από την Πελοπόννησο

Στο γευσιγνωστικό τραπέζι της ομάδας του Αθηνόραμα Umami, βρέθηκε μια σειρά έξτρα παρθένων ελαιολάδων της ελαιοπαραγωγικής μονάδας Elaion πέλανος αγήρων...

Elaion πέλανος αγήρων… εκλεκτό λάδι από την Πελοπόννησο

Η Elaion πέλανος αγήρων του Κωνσταντίνου Σκριβάνου λειτουργεί από το 2004 στο Κρανίδι Αργολίδος και κάνει focus στην παραγωγή και την εμφιάλωση εκλεκτού εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.Τα δοκιμάσαμε και σταθήκαμε στη φρεσκάδα και στο πλούτο των αρωμάτων. Είναι ελαιόλαδα που μπορούν να ενισχύσουν και να ξεσηκώσουν πιάτα με μερικές σταγόνες. Ο χαρακτήρας τους οφείλεται στις ποικιλίες, που έχει επιλέξει η Elaion από την Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Τροιζηνίας και του Άστρους, στον πρώιμο τρύγο του καρπού, στην ψυχρή έκθλιψη, στην εξαγωγή μόνο με τη βαρύτητα. Δουλεύουν με την Κοθρέικη και την Κορωνέικη -από τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες ελιάς- και δίνουν μεγάλη βάση στην καλή επεξεργασία της με συνεχείς οργανοληπτικούς και χημικούς ελέγχους. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχουν συγκεντρώσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν επιτυχίες στις εξαγωγές, με προορισμό κυρίως τη Κίνα. Στην Αθήνα, τα βρίσκουμε σε διάφορα επιλεγμένα deli. Για να διαλέξετε αυτό που πάει με τα γούστα ή με τα πιάτα σας, ακολουθεί η δοκιμή!

Elaion πέλανος αγήρων… εκλεκτό λάδι από την Πελοπόννησο

Finest Bio oranic
Extra virgin oil από την ποικιλία Κοθρέικη.
Στη μύτη βγάζει μια πολύ ωραία φρεσκάδα, που υποστηρίζεται από νότες γρασιδιού και δροσερών εσπεριδοειδών. Το στόμα είναι γεμάτο, πλούσιο και βγάζει ωραίες λεμονάτες νότες. Η επίγευση είναι μεγάλη, με ενδιαφέρουσες πικάντικες νότες και αφήνει στο τέλος ένα ελαφρύ κάψιμο.

One Extra Virgin Oil
Από ποικιλίες 75% Κοθρέικη και 25% Κορωνέικη
Μύτη κομψή, με ελαφρύ μπουκέτο, που περισσότερο εστιάζει σε νότες ξηρών καρπών. Το στόμα ακολουθεί τη μύτη, με αρώματα αμύγδαλου και καρυδιού, ενώ η επίγευση αφήνει μια ελαφριά πικράδα.

Finest Select
Native olive extra, από την ποικιλία Κορωνέικη
Ένα πολύ σύνθετο και ιδιαίτερο λάδι. Η πολύπλοκη μύτη του συνδυάζει αρώματα εσπεριδοειδών, βοτάνων και μπαχαρικών. Το στόμα του είναι πολύ λιπαρό, συμπυκνωμένο, με δροσερές φυτικές νότες και αρώματα λεμονιού και κίτρου. Η επίγευση είναι μεγάλη και spicy.

Σωκράτους & Παναγή Τσαλδάρη, Μελίσσια, τηλ. 210 6253887

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;