Follow us

Tea a la mode!

Ο Jean-Marie Verlet, ιδιοκτήτης του Οι Δρόμοι του Τσαγιού ξεκίνησε να μιλάει για τσάι στην Ελλάδα σε μια περίοδο που οι Έλληνες έπιναν φραπέ.

Tea a la mode!

Έτσι, είναι εντυπωσιακό να ακούς από το στόμα του ότι τα τελευταία δύο χρόνια το τσάι έχει γίνει trend στη χώρα μας. Κι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη εξακολουθεί να παραμένει πιστή στο μαύρο τσάι, στην Ελλάδα έχουμε περάσει απευθείας στο πράσινο και το λευκό. «Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα­, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι πολύ μπροστά στις πωλήσεις του πράσινου και του λευκού τσαγιού», μου λέει. «Σημειώστε ότι οι Έλληνες έχουν τελείως διαφορετικές γευστικές απαιτήσεις από τους Γάλλους ή τους Γερμανούς. Τους αρέσουν οι έντονες γεύσεις, που γεμίζουν το στόμα με αρώματα, όπως ο κορίανδρος, η κανέλα, τα εσπεριδοειδή κ.λπ. Επίσης, τρελαίνονται για βότανα. Φέτος λανσάραμε ένα “τσάι χαλάρωσης” με οκτώ διαφορετικά βότανα από τον Όλυμπο που αρέσει πολύ». Και κάποια tips απόλαυσης: «Το νερό δεν πρέπει να φτάσει σε σημείο βρασμού. Το πράσινο και το λευκό τσάι εμποτίζονται 2 έως 4 λεπτά (όταν τα αφήσουμε πολλή ώρα στο νερό πικρίζουν), όσο το νερό είναι ζεστό, ενώ το μαύρο 4-5 λεπτά». Οι Δρόμοι του Τσαγιού, Χάρητος 5, 2107221460

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…