Follow us

"Έτοιμο" το κοκορέτσι!

Μπορεί να είστε ο τύπος που περιμένει όλο το χρόνο να φτιάξει το κοκορέτσι του Πάσχα, πλένει με τις ώρες τα αντεράκια, περνάει στη σούβλα αριστοτεχνικά τα εντόσθια, τυλίγει, πετυχαίνει το αλάτισμα και το πρωί του Πάσχα δέχεται τα συγχαρητήρια…Μπορεί να ανήκετε και στους λιγότερο μερακλήδες -πείτε τους και πιο πρακτικούς- που προτιμούν να το πάρουν έτοιμο, περασμένο και στη σούβλα του, και να τους μείνει μόνο η χαρά του ψησίματος. Γι' αυτούς τους τελευταίους, που είναι και η πλειοψηφία, κάν

"Έτοιμο" το κοκορέτσι!

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης, Πικέρμι

Ο Λευτέρης Γεωργιάδης είναι γνωστός για τη μεγάλη ποικιλία κρεατομεζέδων που ετοιμάζει όλο το χρόνο στο κρεοπωλείο-εργαστήριό του στο Πικέρμι. Δεν είναι, όμως, μόνο η ποικιλία που παίζει εδώ αλλά κι ένα σωρό τρόποι για την εξυπηρέτηση των πελατών, με έμφαση στις πρακτικές συσκευασίες, που επιτρέπουν στα κρεατικά ακόμα και… μακρινά ταξίδια.
Ο Λευτέρης Γεωργιάδης φέρνει τα αρνάκια του και τα κατσίκια από τον Αρχάγγελο και το Θεοδωράκι Αριδαίας, από τον ίδιο παραγωγό, 20 χρόνια τώρα.
Αρνάκι (9,30€/κ) και κατσικάκι μπορεί να σας τα ετοιμάσει για σούβλισμα. Το κοκορέτσι του γίνεται σε διάφορα μεγέθη, από 30 εκ. για το φούρνο μέχρι μεγάλο (10€/κ). Το μεγάλο, αν θέλετε, το παίρνετε περασμένο σε ένα inox σωληνάκι, μέσα στο οποίο περνάτε ευκολότατα τη σούβλα σας! Φτιάχνει, ακόμα, φρυγαδέλια, που είναι κομμάτια συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια (9,50€/κ), κοντοσούβλι από όποιο κρέας θέλετε (ακόμα και από black angus!), σπληνάντερο, γκιούλμπασι στη λαδόκολλα, και, με παραγγελία, γεμιστό καρέ ή σπάλα αρνιού.

"Έτοιμο" το κοκορέτσι!

Γαρδουμπίτσες, έτοιμη συκωταριά για μαγειρίτσα και διάφορα άλλα συσκευάζονται σε vacuum και αν θέλετε ψύχονται κατάλληλα ώστε να αντέξουν μια διανυκτέρευση εκτός ψυγείου.
Ο Γεωργιάδης αναλαμβάνει και το ψήσιμο, αλλά η ψησταριά για φέτος είναι "κλεισμένη"από καιρό…

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης, Λ.Μαραθώνος 82 Πικέρμι, τηλ. 210 6039870 και 210 6043405 www.kreotechneio.gr

"10" Κρεοπωλείο, Βάρη

Ο Δημήτρης Σάρος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ένα κρεοπωλείο γνωστό σε όλη την Αθήνα για την ποιότητα, την ποικιλία, τις σωστές κοπές, τα σπάνια κομμάτια. Τα αρνάκια και τα κατσικάκια του τα φέρνει από από Χαλκιδική και Μυτιλήνη. Το αρνάκι, αν του πάτε τη σούβλα σας, αναλαμβάνει να το φτιάξει περασμένο, έτοιμο για σούβλισμα. Το ίδιο και το κοκορέτσι (13,50€/κ). Φτιάχνει ακόμα, γαρδουμπάκια για το φούρνο, γαρδούμπες, κοντοσούβλι, καθώς και 2-3 εκδοχές μαγειρίτσας (π.χ. με αντεράκια ή χωρίς) με όλα τα υλικά έτοιμα για βράσιμο (13,50€/κ).

Κρεοπωλείο "10" Λ.Παΐζη 10, Βάρη τηλ. 210 9654610

Μαγγίνας, Κηφισιά

Αλλο ένα κρεοπωλείο γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία έτοιμων για ψήσιμο κρεατοσκευασμάτων που ετοιμάζει όλο το χρόνο. Ο Τάκης Μαγγίνας φέρνει τα πασχαλινά αρνάκια του από τα Τρίκαλα και τα κατσικάκια από τον Αλμυρό Βόλου. Ετοιμάζει κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό ή αρνίσιο, γαρδουμπάκια, μικρά κοκορετσάκια για το φούρνο, σπληνάντερο, ξεκοκκαλισμένο από σπάλα αρνάκι ρολό, έτοιμο για το φούρνο (στην τιμή του αρνιού), αλλά και τα υλικά της μαγειρίτσας σας έτοιμα για την κατσαρόλα. Εναλλακτικά, ετοιμάζει και μια "μαγειρίτσα" με ψιλοκομμένο κρέας, για όσους δεν αγαπούν τα εντόσθια. Και, γενικά, δέχεται και πιο ιδιαίτερες παραγγελίες, φτάνει να είναι έγκαιρες.

Π.Μαγγίνας, Αγίου Τρύφωνα 31 τηλ. 210 6233650

Τάκης Μέλλος, Εξάρχεια

Από οικογένεια κτηνοτρόφων της Αρκαδίας, που ξεχειμώνιαζαν τα κοπάδια τους στην Ερμιονίδα, ο Τάκης Μέλλος είναι πολύ νέος, αλλά φτάνει να επισκεφθείς το κρεοπωλείο του στα Εξάρχεια για να καταλάβεις πόσο αγαπάει τη δουλειά του και με πόσο κέφι την κάνει. Τα κοπάδια της οικογένειας υπάρχουν ακόμα στην Ερμιόνη και από εκεί προέρχονται τα αρνάκια και τα κατσικάκια του.

Ετοιμάζει κοκορέτσι και γαρδούμπες, και αν προλάβετε σήμερα-αύριο μπορείτε να του παραγγείλετε γεμιστή πλάτη αρνιού ή κατσικιού, με γέμιση από συκωτάκια και μυρωδικά ή ό,τι άλλο θέλετε να περιέχει. Φτιάχνει, ακόμα, αρνάκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα, "κλέφτικο" στη λαδόκολλα, φρυγαδέλια, και αυτόν που ονομάζει "ο μεζές του άρχοντα": ψιλοκομμένη συκωταριά με μυρωδικά και κεφαλοτύρι μέσα σε μπόλια, έτοιμη για ψήσιμο.

Τάκης Μέλλος, Καλλιδρομίου 91 Εξάρχεια τηλ. 210 8828026 www.kreopoleio-mellos.gr και στο fb

Νούσιος, Πολύδροσο Αμαρουσίου

Ο Φάνης και ο Νίκος Νούσιος ακολούθησαν την οικογενειακή παράδοση που μετράει 45 χρόνια τώρα και βρίσκονται από το 1985 στο μαγαζί αυτό, που εκτός από πολύ καλό κρεοπωλείο είναι και ένα μικρό αλλά "ψαγμένο" παντοπωλείο. Πρόσφατα άνοιξαν και το δεύτερο μαγαζί τους, στα σύνορα Αμαρουσίου-Βριλησσίων, με τα ίδια προϊόντα. Τα αρνάκια και τα κατσικάκια (9,90-10,50€-η τιμή δεν είχε διαμορφωθεί όταν ρωτήσαμε) είναι από Αγρίνιο και Γρεβενά.

Ετοιμάζουν κοκορέτσι για σούβλα, αλλά και μικρότερα (9,50€), γαρδούμπες (8,50€/κ), φρυγαδέλια (8,50€), συκώτι μοσχαρίσιο μαριναρισμένο, τυλιγμένο σε μπόλια σαν σουβλάκι, κοντοσούβλι χοιρινό (8,60€) ή αρνίσιο (τιμή αρνιού). Φτιάχνουν, ακόμα, τον "βλάχικο μεζέ", έτοιμη συκωταριά με τα μπαχάρια της και λίγο τυρί τυλιγμένη στη μπόλια. Ακόμα, μπορείτε να παραγγείλετε γεμιστή πλάτη αρνιού είτε ρολό. Αν τους πάτε τη σούβλα σας θα σας ετοιμάσουν το αρνί, κατ' ευθείαν για τα κάρβουνα…

Νούσιος, Ακακιών 52 Εμπορικό Κέντρο Πολύδροσου τηλ. 210 6858372, και Κυπρίων Αγωνιστών 25, Μαρούσι.

Παναγιώτης Παπούλιας, Παγκράτι


Στον καινούργιο χώρο του εδώ και λίγον καιρό, επάνω στην Πλατεία Βαρνάβα, ο Τάκης Παπούλιας συνεχίζει από το 1970 την παράδοση στην ποιότητα και τη γνησιότητα, πράγματα στα οποία, όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν κάνει συμβιβασμούς και γνωρίζει το κρέας όσο λίγοι.

Έχει τους δικούς του κτηνοτρόφους, που εμπιστεύεται χρόνια τώρα και την πιστή του πελατεία, από κατοίκους της γειτονιάς μέχρι πολύ γνωστούς σεφ. Στο νέο κατάστημα θα βρείτε και επιλεγμένα προϊόντα παντοπωλείου, με έμφαση στα τυριά από την Αρκαδία. Αρνάκια και κατσικάκια έρχονται από Αρκαδία και Αμφιλοχία (10€ το αρνί, 11€ το κατσίκι). Ετοιμάζει κοκορέτσι (10€/κ), γαρδούμπες και γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι (7,80€), γκιούλμπασι στη λαδόκολα, σεφταλιές, ρολό αρνιού για το φούρνο. Διαθέτει, επίσης, πατσά και ποδαράκια για όσους φτιάχνουν "πλούσια" μαγειρίτσα, αλλά και άλλα πολλά που θα παραγγείλετε. Μην προσπεράσετε τα εξαιρετικά δικά του λουκάνικα, είναι πρώτος μεζές για το πασχαλινό τραπέζι. Οι συμβουλές για τη διαχείριση και το μαγείρεμα του συγκεκριμένου κρέατος από τον κύριο Παπούλια, περιλαμβάνονται στο πακέτο.

Παναγιώτης Παπούλιας, Πλατεία Βαρνάβα (Πύρρωνος 2 Παγκράτι, τηλ. 210 7518000

Ο Στέλιος, Καστέλλα

Το κατάστημα στήθηκε το 1965 από τον Στέλιο Στραβαχιλλέα, για να περάσει σε νέα εποχή με τους γιούς του Νίκο και Μπάμπη. Τα κρέατα έρχονται από επιλεγμένες φάρμες, ειδικά τα κατσικάκια και τα αρνάκια του Πάσχα (αρνί 9,80€) είναι από τα Γιάννενα. Έχουν κι εδώ παράδοση στα κρεατοσκευάσματα, πολλά με σπιτικές συνταγές. Για τις ημέρες αυτές ετοιμάζουν (και σας φέρνουν και στο σπίτι, αν θέλετε) κοκορέτσι (10,30€) -και σε μικρά καλαμάκια για το φούρνο-, κοντοσούβλι για φούρνο ή για σούβλα (7,40€), εξοχικό αρνάκι στη λαδόκολα, γαρδούμπες για το φούρνο (9,70€/κ). Σεφταλιές και δικά τους λουκάνικα μπορούν να γίνουν ο μεζές της πρώτης Ανάστασης…

Ο Στέλιος, Λεωφόρος Παπαναστασίου 37 τηλ. 210 4120066

Φάρμα Παρνασσού, Νέο Φάληρο

Το κρεοπωλείο στο Ν.Φάληρο μπορεί να άνοιξε το 2010, είναι όμως η συνέχεια του κρεοπωλείου της οικογένειας Μιχάλη από τη Λιβαδειά, που λειτουργεί ακόμα, από το 1938. Για το Πάσχα, τα αρνιά τους έρχονται από την Ήπειρο (9,50€/κ) και τα κατσικάκια από τον Παρνασσό (9,90€/κ).

Το κοκορέτσι τους είναι το ιδιαίτερο, λεπτό, που φτιάχνουν στη Λιβαδειά, που ξεροψήνεται και γίνεται πολύ νόστιμο και είναι κατάλληλο και για σούβλα αλλά και για το φούρνο (10€). Ρουμελιώτικο σπληνάντερο (11€), γαρδουμπάκια και δικά τους λουκάνικα. Σας τα περνούν στη σούβλα χωρίς ιδιαίτερη χρέωση.

Φάρμα Παρνασσού, Καραϊσκάκη 6 και Λεωφ. Ειρήνης 33, Ν.Φάληρο, τηλ. 210 4830060

Φάρμα Χατζηνικολαΐδη, Μοσχάτο

Αρνάκια (8,90) και κατσικάκια (9,80€) από την Αμφίκλεια και τη Νάξο. Ετοιμάζουν κοκορέτσι με παραγγελία ( 8,90€/κ), κοκορετσάκια για το φούρνο, γαρδούμπες, κοντοσούβλι (και αρνίσιο) 8,50€/κ, αρνίσια λουκάνικα, σεφταλιές με αρνίσιο κιμά (6,50). Φτιάχνουν και τζιγεροσαρμάδες. Το καλό αυτό κρεοπωλείο έχει δυο καταστήματα στο Μοσχάτο.

Φάρμα Χατζηνικολαΐδη, Στρ. Μακρυγιάννη 96 τηλ. 210 4812461 και Μεταμορφώσεως 109 τηλ. 210 9421047, Μοσχάτο

Περίοδος α` δημοσίευσης: Απρίλιος 2014

Updated: 8/4/2015

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…