Follow us

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις: Το πρώτο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού και πώς θα το χαρείς

Στις 12, 13 & 14 Απριλίου το πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικού Γευστικού Πολιτισμού «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ήδη από τα τηλεφωνήματα και τα e-mails σας φαίνεται ότι το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τις επισκέψεις σας στα σχετικά άρθρα και παρουσιάσεις στο site του περιοδικού. Την ίδια στιγμή διατυπώνετε τις απορίες για το τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε στο φεστιβάλ και πώς μπορείτε να το ευχαριστηθείτε καλύτερα. Εμείς απαντάμε

Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις: Το πρώτο φεστιβάλ γευστικού πολιτισμού και πώς θα το χαρείς

Είναι τόσο καλά πλέον τα ελληνικά προϊόντα, που φτάνουν σε επίπεδο τα ξένα;
Μπορεί να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη όλοι οι Έλληνες, αλλά είναι πολλά τα ελληνικά εδώδιμα προϊόντα και ποτά που αποσπούν βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις και διαγωνισμούς. Μια νέα γενιά παραγωγών έχει στραφεί στην αξιοποίηση της παράδοσης αλλά και στην καινοτομία και τα αυθόρμητα «σλουρπ» μάς δίνουν ένα μέτρο της ποιότητας του αποτελέσματος. Το θέμα είναι ότι τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα μικρής παραγωγής δεν είναι ακόμη γνωστά και αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στους γίγαντες της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Είναι αναγκαία πια η ουσιαστική στήριξή τους από τους Έλληνες καταναλωτές για να μπορέσει η ανάπτυξη στη χώρα μας να ακολουθήσει ουσιαστικά μονοπάτια. Η καλλιέργεια της ιδέας ενός υγιούς πατριωτικού καταναλωτισμού, χωρίς τεχνητούς αποκλεισμούς και ψευδεπίγραφους εθνικισμούς, αλλά με θετική καταναλωτική στάση, πρέπει να καταξιωθεί και να εξελιχτεί.
Ακριβώς τι θα κάνω επισκεπτόμενος το φεστιβάλ;
Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα είναι η επίσκεψη στα περίπτερα των εκθετών. Για πρώτη φορά συγκεντρώνονται εκατό από τους καλύτερους Έλληνες μικρούς παραγωγούς για να δείξουν τα επιτεύγματά τους, όχι μόνο στους επαγγελματίες, αλλά κυρίως στο ευρύ κοινό. Και μάλιστα σε έναν από τους ομορφότερους και πιο εμβληματικούς χώρους της Αθήνας, την Τεχνόπολη. Αυτό σημαίνει, πέρα από μια όμορφη βόλτα, ένα μικρό οδοιπορικό ανακάλυψης αναπάντεχα ερεθιστικών γεύσεων, ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού πασπαλισμένο με ελεύθερη γευσιγνωσία στα περίπτερα των εκθετών, που θα σας φιλέψουν ανοιχτόκαρδα τα καλούδια τους, θα σας μιλήσουν για την προσπάθειά τους και θα σας δώσουν την ευκαιρία να νιώσετε ωραία γνωρίζοντας την υγιή, παραγωγική Ελλάδα.
Θα μπορώ να αγοράζω προϊόντα για το σπίτι;
Φυσικά! Αυτό το weekend σας προτείνουμε να γεμίσετε τα ντουλάπια σας με τα καλούδια που θα δοκιμάσετε και θα ξεχωρίσετε. Οι περισσότεροι εκθέτες θα πουλάνε τα προϊόντα τους, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να μεταφέρουμε την ωραία γεύση του φεστιβάλ στο σπίτι μας και να τη χαρούμε με τους δικούς μας και τους φίλους μας.
Πρέπει να είμαι γευσιγνώστης για να συμμετάσχω στα εργαστήρια και τα μαθήματα μαγειρικής;
Καθόλου! Ούτε εξετάσεις θα δώσετε ούτε πρέπει να διαθέτετε «proficiency» γευσιγνωσίας. Ίσα ίσα, χαλαρά, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε εις βάθος –συνδυάζοντας απόλαυση και γνώση– μερικά από τα καλύτερα τυριά, αλλαντικά, κρασιά κι ελληνικές μπίρες στα εργαστήρια γεύσης, με ξεναγούς καταξιωμένους γευσιγνώστες. Στον κύκλο συναντήσεων «Μαέστρος της Παράδοσης» θα μαθαίνουμε σε παρεΐστικο κλίμα από το ζύμωμα ψωμιού και το φτιάξιμο σπιτικών αλλαντικών και λικέρ μέχρι μαρμελάδες, φρέσκα παραδοσιακά ζυμαρικά και νησιώτικα πασχαλινά γλυκά. Τέλος, στα μαθήματα μαγειρικής διάσημοι Έλληνες σεφ θα μας δείχνουν κόλπα για να φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι δημοφιλείς σπεσιαλιτέ τους που εντυπωσιάζουν.
Πώς να κλείσω θέση στις παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ;
Είναι πολύ εύκολο. Είτε τηλεφωνείτε στο 2107450257, για να δηλώσετε ποιες εκδηλώσεις σας ενδιαφέρουν και να σας δώσουμε οδηγίες για τα περαιτέρω, είτε επιλέγετε εκδηλώσεις στο www.elladagiortigefseis.gr και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας για τη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα για το μοναδικό γευστικό happening, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μπουκιές από τέσσερα εστιατόρια με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους με €2 εδώ

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;