Kαι τώρα, τι κάνουμε; Τώρα που το εμπόριο του Beluga caviar έχει απαγορευτεί εντελώς, επειδή μέσα σε μια εικοσαετία εξαφανίστηκε από την Κασπία το 90% των οξύρρυγχων που το δίνουν. Η λύση λέγεται χαβιάρι RioFrio. Άκουσα τον τριάστερο σεφ Michel Troisgros να του πλέκει το εγκώμιο, το δοκίμασα και κατάλαβα.
Προέρχεται από τη μεγαλύτερη παγκοσμίως φάρμα εκτροφής οξύρρυγχου και τη μοναδική με οργανική πιστοποίηση, στο χωριό RioFrio, είκοσι λεπτά από τη Γρανάδα, στην Ισπανία. Η γκάμα των προϊόντων της, ευρεία. Ξεκινάει από το εξαιρετικό, σατινέ στην υφή και βουτυράτο, iranian style, το ιδιαίτερα λεπτό στη γεύση malossol (ρώσικη παράδοση) με λιγότερο αλάτι, και το υπέροχο ecologico, με ακόμη λιγότερο αλάτι, που είναι τόσο φίνο, σχεδόν σαν να δοκιμάζεις το χαβιάρι φρέσκο, μόλις βγαίνει από την κοιλιά του οξύρρυγχου! Ήδη στο χωριό του RioFrio, παρά τους μόλις 300 κατοίκους, υπάρχουν 14 καλά εστιατόρια: το μέρος αρχίζει να γίνεται προορισμός!