Είτε άγρια είτε καλλιέργειας, τα σπαράγγια βρίσκονται αυτή την εποχή στην καλύτερή τους στιγμή και αποτελούν τη βάση για μια ατέλειωτη σειρά υπέροχων πιάτων.
ΤΙΡ:
Τόσο τα λευκά όσο και τα μοβ και πράσινα σπαράγγια θέλουν καθάρισμα με το ειδικό εργαλείο για πατάτες (τα πράσινα από τη μέση και κάτω, γιατί είναι πιο λεπτά) και βράσιμο 10-12 λεπτά με μια κουταλιά αλάτι και ζάχαρη για να σπάσει η πικράδα τους. Οι κορυφές καλό είναι να μπαίνουν στο τέλος, γιατί είναι πιο τρυφερές.