Follow us

2 τρόποι με σπαράγγια…

2 τρόποι  με σπαράγγια…

Είτε άγρια είτε καλλιέργειας, τα σπαράγγια βρίσκονται αυτή την εποχή στην καλύτερή τους στιγμή και αποτελούν τη βάση για μια ατέλειωτη σειρά υπέροχων πιάτων.


ΤΙΡ:
Τόσο τα λευκά όσο και τα μοβ και πράσινα σπαράγγια θέλουν καθάρισμα με το ειδικό εργαλείο για πατάτες (τα πράσινα από τη μέση και κάτω, γιατί είναι πιο λεπτά) και βράσιμο 10-12 λεπτά με μια κουταλιά αλάτι και ζάχαρη για να σπάσει η πικράδα τους. Οι κορυφές καλό είναι να μπαίνουν στο τέλος, γιατί είναι πιο τρυφερές.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;