BAR.B.Q Around the world



Eλάχιστα εδέσματα έχουν τη δύναμη να βάζουν σε συναγερμό τους σιαλογόνους αδένες, όσο η μυρωδιά του κρέατος που ψήνεται στη σχάρα. Και ο Σεπτέμβρης, ιδιαίτερα, είναι ο ιδεώδης μήνας για παρεΐστικα bar.b.q πάρτυ. Τώρα που ο καιρός έχει δροσίσει αλλά παραμένει καλός, ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε στην καυτή πλευρά της γεύσης.

Πετάμε με «ιπτάμενο μπάρμπεκιου» σε 4 χώρες, όπου οι γιορτές της σχάρας είναι τρόπος ζωής. Αρχίζουμε με αργεντίνικο αsαdo, με μεζεκλίκια σε τρία στάδια και σημαδεύουμε τη νοστιμιά στο σταυρό του αsαdor, των gαuchos. Μαθαίνουμε τα κόλπα των Αμερικανών και ψήνουμε παϊδάκια και μπριζόλες, όπως το κάνουν στο Τέξας, στο Μέμφις, στο Κάνσας και στη Βόρεια Καρολίνα. Γεμίζουμε λουκάνικα και μαρινάρουμε εξωτικά σουβλάκια διεισδύοντας στην bαr.b.q society των Αφρικάνς στη Νότια Αφρική. Σημαδεύουμε με τη σχάρα μας την Αυστραλία, και τυλίγουμε στρείδια σε χαλί από φιλέτο!. Και, φυσικά, αμερικάνικα, αυστραλέζικα και νοτιοαφρικάνικα κρασιά, για να βρέξετε τα bar.b.q πάρτυ σας.

Διαλέγουμε, τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για τη σχάρα και δοκιμάζουμε τις γνωστότερες σάλτσες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Είστε έτοιμοι τώρα για ένα καλό bar.b.q πάρτυ; Όχι ακόμα. Το τετρασέλιδο ρεπορτάζ αγοράς θα σας βοηθήσει να καλύψετε τις τυχόν ελλείψεις σας. Καλό ψήσιμο!




Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen