Follow us

Let s Party: οι μπουκιές του αλκοόλ

Γιορτάζουμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε. Καλούμε στο σπίτι τους φίλους μας, τα ποτά τους δικά τους: εύκολα και πρωτότυπα μεζεδάκια για το ουίσκι, τη βότκα ή τη σαμπάνια μας.

Let s Party: οι μπουκιές του αλκοόλ

Μην μου πείτε ότι δεν είναι η πιο αυθόρμητη πρόσκληση! Ειδικά τώρα στις γιορτές, το «ελάτε για ένα ποτό!» ακούγεται πολύ συχνά. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βρεθούμε με τους φίλους μας, να απολαύσουμε μια διασκεδαστική παρέα, να κουβεντιάσουμε, να παίξουμε χαρτάκι, να κάνουμε κέφι, με δυο λόγια να περάσουμε μια ευχάριστη βραδιά -και όλα αυτά μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού μας, χωρίς ιδιαίτερη φασαρία, χωρίς την τυπικότητα και την κούραση που προϋποθέτει ένα δείπνο ή ένα πάρτι. Άνετοι και χαλαροί, με ένα ποτήρι στο χέρι, οικοδεσπότες και καλεσμένοι απολαμβάνουν οι μεν την παρέα των δε, τα ποτήρια γεμίζουν ξανά και ξανά, το κέφι φουντώνει.

Let s Party: οι μπουκιές του αλκοόλ

Εντάξει καλή η κουβέντα, καλό και το ποτό, αλλά δεν μπορεί να τη βγάλει κανείς ξεροσφύρι: το σκέτο φιστίκι και passe είναι, και το έχουμε βαρεθεί. Εδώ χρειαζόμαστε κάτι να εξάψει τη φαντασία. Κάποια σπέσιαλ μεζεδάκια. Αλλιώτικες μπουκιές, που να ταιριάζουν με τα ποτά μας και να μετατρέψουν αυτό το χαλαρό παρτάκι σε απρόσμενη γιορτή. Ο σεφ του «Cosmos», Χρήστος Τζιέρας, ενθουσιάστηκε με την ιδέα και μας προτείνει εύκολες και πρωτότυπες συνταγές. Λιχουδιές, που ούτε ειδικές γνώσεις χρειάζονται, ούτε για να τις φτιάξεις θα πρέπει να αποκλειστείς μέρες στην κουζίνα. Ουίσκι, βότκα, σαμπάνια: οι τρεις βασιλιάδες του ποτού έχουν τώρα τους μεζέδες που τους ταιριάζουν.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;