Υποτίθεται ότι οι Έλληνες είμαστε μετρ στο σουβλάκι. Κανείς δεν είπε το αντίθετο, αλλά ως πρωτοπόροι του είδους οφείλουμε να ανανεώσουμε το ρεπερτόριό μας για να βρισκόμαστε πάντα στην επικαιρότητα. Στύψαμε λοιπόν, το μυαλό μας και δοκιμάσαμε καινούργιες γεύσεις, γιατί σκεφτήκαμε ότι θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να καλέσουμε φίλους μας σε ένα φαντεζί souvlaki-party, χωρίς τυπολατρείες και κουμπώματα. Γι αυτό ακριβώς δεν περιοριζόμαστε στο ένα και μόνο κλασικό καλαμάκι. Για να τρυπήσουμε τα παρελκόμενα του σουβλακιού, χρησιμοποιούμε κλωνάρια δάφνης και δεντρολίβανου, πολλές φορές μάλιστα δεν διστάζουμε να τα αναπτύξουμε σε περισσότερα του ενός καλαμάκια. Χρησιμοποιούμε κατά κόρον τις μαρινάδες, γιατί, εκτός του ότι τρυφερεύουν κρέατα και λοιπά πολεμοφόδια, τα νοτίζουν με έξτρα γεύσεις και αρώματα. Διατρέχουμε τις κουζίνες του κόσμου και τσιμπολογάμε ιδέες για τα σουβλάκια μας.
Υ.Γ: Αν ψήσετε στα κάρβουνα και χρησιμοποιήσετε καλαμάκια, μην ξεχάσετε να τα βρέξετε, για να μην καούν.