Follow us

«Πράσινο», gourmet και ντόπιο

Η επίθεση ποιότητας της ελληνικής κτηνοτροφίας γράφει ιστορία. Στα κρεοπωλεία που σας προτείνουμε,θα βρείτε κρέας από βούβαλο, που είναι και το τελευταίο trend, φρέσκια ελληνική στρουθοκάμηλο, ελληνικό αγριογούρουνο και τα κλασικά κρεατικά –χοιρινό, γαλοπούλα, μοσχάρι, αρνί, κατσίκι–, όλα βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής.

«Πράσινο», gourmet και ντόπιο

Λωτός
Μοσχάρι από την Αιτωλοακαρνανία και την Καρδίτσα, χοιρινό από την Αιτωλοακαρνανία και εισαγωγής, γαλοπούλα φρέσκια εισαγωγής από την Ιταλία και κατεψυγμένες από τη Γαλλία και αρνί και κατσίκι από την Κάρυστο.
Λεωφόρος Μαραθώνος 119, Άνοιξη, 210 621 7007

Βιολογικό Κρεοπωλείο
Πρόκειται για το πρατήριο μιας καθετοποιημένης επιχείρησης που αναπτύσσεται σε μια περιοχή 5.000 στρεμμ. στην περιοχή Κατούνα στην Αιτωλοακαρνανία. Εκτός από τα ζώα, εκεί παράγονται και οι βιολογικές ζωοτροφές που χρησιμοποιούνται για την τροφή τους. Θα βρείτε μοσχάρι, χοιρινό, χοιρίδια ολόκληρα 5-11 κιλών καθώς και αρνιά και κατσίκια.
Λασιθίου 29 & Εθνικής Αντιστάσεως Γέρακας, 210 6654260

Ευοί Ευάν
Αγριογούρουνο εκτροφής και χοιρινό από την Καρδίτσα, μοσχάρι από Αιτωλο-ακαρνανία, αρνί και κατσίκι από την Εύβοια ή τη Σίφνο, και χοιρίδιο που θα πει ολόκληρο γουρουνόπουλο γάλακτος από την Καρδίτσα, μόνο που θα πρέπει να το παραγγείλετε δέκα μέρες πριν.
Αριστοτέλους 9, Πειραιάς, 210 4297073

Κρεοπωλείο
Θα βρείτε γαλοπούλα και κοτόπουλα ελληνικά φρέσκα της Bio Greco, χοιρινό από τη Βόνιτσα, μοσχάρι από το Ελληνόκαστρο Τρικάλων και αρνί και κατσίκι ελληνικά, που θα πρέπει να τα παραγγείλετε περίπου μία εβδομάδα πριν.
Αριστείδου 124 & Ματζαγριωτάκη, Καλλιθέα, 210 9518100

Πράσινο Χοιρινό
Mοσχάρι, γαλοπούλα, όλα ντόπια. Καλύτερα να δώσετε την παραγγελία σας μία εβδομάδα - δέκα μέρες πριν.
Λεωφ. Πεντέλης 97, Χαλάνδρι, 210 6858639 / Τατοΐου122, Ν. Ερυθραία, 210 6206785

Μακεδονική φάρμα στρουθοκαμήλων
Φρέσκο κρέας στρουθοκάμηλου, ελευθέρας βοσκής βέβαια, αφού οι στρουθοκάμηλοι δεν αντέχουν την κλεισούρα, όπως μας είπε ο κ. Αχλατζής.
Αναζητήστε το στα καταστήματα Παναγιώτης Μίχας, Ελ. Βενιζέλου 90, Ν. Σμύρνη, 210 9357323, και στο «Μανδραγόρας», Γούναρη 14, Πειραιάς, 210 4172961, αφού τηλεφωνήσετε πρώτα για να ρωτήσετε πότε θα έχουν (23210 71051, Γιάννης Αχλατζής).

Α-Β Βασιλόπουλος
Χοιρινό από την Κόρινθο, μοσχάρι ελληνικό, στρουθοκάμηλος εκτροφής από τη Ναύπακτο, αγριογούρουνο εκτροφής από τη Βέροια και γαλοπούλα φρέσκια εισαγωγής από τη Γερμανία.

My market
Mοσχάρι από την Εύβοια και κοτόπουλα «Αγροτικός Συνεταιρισμός Πίνδου».

Mesogaia
Βουβαλίσιο κρέας από νεροβούβαλους ελεύθερης βοσκής της λίμνης Κερκίνης. Διατίθεται κατεψυγμένο σε συσκευασίες του ενός κιλού περίπου. Επίσης, λουκάνικο καπνιστό, λουκάνικο καπνιστό γεμιστό με βουβαλίσιο τυρί, καβουρμάς, μπριζόλα βουβαλίσια καπνιστή, και το τελευταίο, σαλάμι ημίξηρο καπνιστό.
Νίκης 52, Αθήνα, 210 3229146

Βιοφάρμα
Δεν πουλάει λιανικά, αλλά αν τηλεφωνήσετε θα σας πουν σε ποιο κατάστημα κοντά στη γειτονιά σας θα βρείτε τα κρεατικά των ονείρων σας, δηλαδή μοσχάρι από την Αιτωλοακαρνανία και την Καρδίτσα, χοιρίδια από την Καρδίτσα και αρνί και κατσίκι από την Κάρυστο και τη Σίφνο. 210 5325701

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…