Follow us

5 χυμοί για τόνωση μετά τις διακοπές

Η περίοδος μετά τις διακοπές είναι ιδανική για δυναμωτικούς χυμούς φρούτων και λαχανικών που θα μας δώσουν ενέργεια, τόνωση και θα απογειώσουν το πρωϊνό μας.

5 χυμοί για τόνωση μετά τις διακοπές

Από τη Μαριαλένα Χατζηνικολάου

Μετά την επιστροφή από τις διακοπές όλοι χρειαζόμαστε τόνωση και ενέργεια. Τι καλύτερο, λοιπόν, από δροσιστικούς και ευκολόπιοτους χυμούς που θα μας αποτοξινώσουν και θα μας δώσουν το boost που χρειαζόμαστε; Οι επιλογές είναι πολλές και οι συνδυασμοί ατελείωτοι… Φυσικά, μπορούμε να πειραματιστούμε και να βρούμε τον ιδανικό συνδυασμό για εμάς σύμφωνα με τις γευστικές μας απαιτήσεις. Οι πράσινοι χυμοί για παράδειγμα είναι γεμάτοι βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του πεπτικού συστήματος. Αποφύγετε όμως να χρησιμοποιήσετε πολλά και διαφορετικά φρούτα διότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.

Οι χυμοί είναι προτιμότερο να καταναλώνονται πρωί και με άδειο στομάχι, παγωμένοι και ιδανικά φρέσκοι. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά των φρούτων και των λαχανικών απορροφώνται καλύτερα έτσι και η αλληλεπίδραση με το οξυγόνο δεν προλαβαίνει να καταστρέψει τα θρεπτικά συστατικά τους. Αν θέλετε μπορείτε να αποθηκεύσετε τον χυμό σας για 1-2 μέρες στο ψυγείο σε σκούρο γυάλινο αεροστεγές μπουκάλι.

Μερικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από όλα τα υπόλοιπα σύμφωνα με το USDA (Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών). Ενδεικτικά κάποια από αυτά είναι το ξερό δαμάσκηνο, η σταφίδα, το μύρτιλο, το βατόμουρο, η λαχανίδα, η φράουλα, το σπανάκι κ.ά.

Οι χυμοί που έχουμε επιλέξει είναι εύκολοι, γρήγοροι και θα σας δώσουν την απαραίτητη τόνωση που χρειάζεστε αυτή την περίοδο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αλέσετε σε μίξερ όλα τα υλικά μαζί και να προσθέσετε -προαιρετικά- πάγο. Σε κάθε περίπτωση σιγουρευτείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά που προτείνονται.

#1 Χυμός με παντζάρια

Υλικά

5 χυμοί για τόνωση μετά τις διακοπές

2 παντζάρια
2 καρότα
2 κομμάτια σέλινο
λίγο φρέσκο τζίντζερ

#2 Summer senses

Υλικά

1 φλ.τσ. ανανάς
½ λεμόνι
1 καρότο
1 κοτσάνι σέλινο
1 κ.γλ. τζίντζερ

#3 Πράσινος χυμός καλής ενέργειας

Υλικά

2 μήλα
1/2 ανανά
3-4 μικρά αγγουράκια
λίγο σέλερι

#4 Δυναμωτικός χυμός φρούτων

Υλικά

3 καρότα
50 γρ. μαϊντανός

#5 Φραουλοχυμός

Υλικά

1 μήλο 6 φράουλες 1/2 πορτοκάλι

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;