Follow us

10 βήματα για καλοβαμμένα αυγά…

10 βήματα για καλοβαμμένα αυγά…

1. Διαλέγουμε αυγά μεσαίου μεγέθους, διότι τα μεγαλύτερα σπάνε ευκολότερα.

2. Προτιμάμε τα μπεζ αυγά αν πρόκειται να τα κάνουμε μονόχρωμα και με έντονα χρώματα, και τα λευκά αυγά αν θέλουμε πιο απαλά χρώματα με σχέδια.

3. Πριν τα βράσουμε, τα αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα πλένουμε καλά με ζεστό νερό και ξίδι.

4. Τα βάζουμε σε μία στρώση, τα καλύπτουμε με κρύο νερό και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε περίπου 12 λεπτά.

5. Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα ένα ένα με ένα κουτάλι της σούπας, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

6. Φοράμε γάντια και φτιάχνουμε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς να αφήσουμε πολλά κενά ανάμεσά τους, και φροντίζουμε η βαφή να τα καλύψει τελείως.

7. Η βαφή με ζεστό νερό δίνει εντονότερες αποχρώσεις, ενώ η βαφή με κρύο νερό, αν και είναι πιο γρήγορος τρόπος, δίνει χρώματα πιο ανοιχτά, χωρίς ομοιομορφία.

8. Τα βγάζουμε ένα ένα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα φούρνου, που δεν κολλάει. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.

9. Μόλις κρυώσουν, τα γυαλίζουμε με λίγο λάδι ή με το ειδικό γυαλιστικό που περιέχεται συνήθως στη συσκευασία της βαφής, χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας.

10. Τα διακοσμούμε με αυτοκόλλητα. Αν θέλουμε να τα ζωγραφίσουμε, καλό είναι να προσέξουμε τις χημικές ουσίες της μπογιάς.

Tip
Αν πρόκειται να βάψετε βιολογικά αυγά, πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε οικολογική βαφή, διότι αν τα βάψετε με συμβατική βαφή, χάνουν ουσιαστικά την ιδιότητά τους.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;