Follow us

Μπισκότα με σπόρους και αμύγδαλα

Μπισκότα με σπόρους και αμύγδαλα

Υλικά

Yλικά

180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. ανάμεικτοι ανάλατοι και άψητοι  σπόροι (ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι, κουκουνάρι, σουσάμι)

40 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, σε φετάκια

 ½  κ.γ. σόδα σε σκόνη

100 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

1 αβγό

1 δόση βανιλίνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.

Καβουρδίζουμε ελαφρά σε στεγνό τηγάνι τους ηλιόσπορους, τους κολοκυθόσπορους, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

Καβουρδίζουμε ξεχωριστά το κουκουνάρι.

Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη σόδα.

Δουλεύουμε καλά το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε το αβγό και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο αλεύρι μαζί με τους σπόρους και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα να αναμειχθούν τα υλικά.

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με λαδόκολλα, παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.

Τα πιέζουμε ελαφρά με το πίσω μέρος της παλάμης μας ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πλατύνουν.

Ψήνουμε γιά 8-9 λεπτά, ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν 5-6 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Γλυκά Κεράσµατα Καρότου και Καρύδας

Η συνταγή για γλυκά κεράσµατα καρότου και καρύδας.

Νηστίσιµα Ζαχαροκουλουράκια στο Τηγάνι

Η συνταγή για νηστίσιµα ζαχαροκουλουράκια στο τηγάνι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ροξάκια

Πώς θα φτιάξεις ροξάκια.

Ροξάκια Θεσσαλονίκης

Η συνταγή για ροξάκια Θεσσαλονίκης.

Το Μπισκότο των 3 Υλικών

Το μπισκότο που φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή, με σίγουρη επιτυχία και με γεύση που αγαπούν τα παιδιά, τα οποία συνήθως αντιπαθούν τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.

Μπισκοτάκια με Τζίντζερ

Η συνταγή για φανταστικά μπισκοτάκια με τζίντζερ.

Μπισκότα με Σοκολάτα Γάλακτος και Καρύδια

Μπισκότα προτιμώ με γλυκιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας γάλακτος.

Μπισκότα με Σταφίδες και Στραγάλια

Ο συνδυασμός σταφίδα-στραγάλι είναι αγαπημένος στους ξηρούς καρπούς.

Μπισκότα με 3 Σοκολάτες

Αν αγαπάς τη σοκολάτα, δεν έχω να σου προτείνω κάτι πιο σοκολατένιο.

Μπισκότα με Λεμόνι, Φιστίκι και Ινδική Καρύδα

Ένας από τους συνδυασμούς που θα λατρέψεις.

Μπισκότα Αμυγδάλου με Λευκό Γλάσο

Απλά και καταπληκτικά, χάρη στο πιο απλό γλάσο του κόσμου, που όμως δίνει ομορφιά αλλά και την πιο λαχταριστή γεύση.

Μπισκότα με Πετιμέζι και Μαύρες Σταφίδες

Με γεύση και άρωμα από παράδοση, η μπισκοτένια άποψη για το υγιεινό, γεμάτο θρεπτική αξία μουστοκούλουρο της γιαγιάς, που μοσχοβολά κανέλα και γαρίφαλο.