Follow us

Τραγανή μηλόπιτα με παγωτό βανίλιας και σάλτσα καραμέλας

Τραγανή μηλόπιτα με παγωτό βανίλιας και σάλτσα καραμέλας

Υλικά

Υλικά (για 7-8 μηλόπιτες)

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

1 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ

100 ml κονιάκ ή μπράντι

Για τη γέμιση

8 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και τριμμένα

300 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του mixer εκτός από το κονιάκ.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο και το κονιάκ ή το μπράντι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε μπολ όλα τα υλικά καλά.Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.

Μοιράζουμε τη μισή ζύμη σε τσέρκια διαμέτρου 6cm.

Ρίχνουμε ισόποσα τη γέμιση μήλων σε κάθε τσέρκι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη.

Ψήνουμε τις μηλόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35-40 λεπτά.

Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι και σάλτσα καραμέλας.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Αγιολί" στη Θεσσαλονίκη.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο-λίγο και το κονιάκ ή το μπράντι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Μοιράζουμε τη μισή ζύμη σε τσέρκια διαμέτρου 6cm. Ρίχνουμε ισόποσα τη γέμιση μήλων σε κάθε τσέρκι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ζύμη. Ψήνουμε τις μηλόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε τη μηλόπιτα ζεστή, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά με 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι και σάλτσα καραμέλας.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.