Υλικά
1 φλ. κουβερτούρα σε κομματάκιαΥλικά
4 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
½ φλ. κρέμα με πλήρη λιπαρά
1 ⅓ φλ. ανάμικτοι ξηροί καρποί ψημένοι, ανάλατοι και χοντροκοπανισμένοι (φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, αμύγδαλα, πέκαν κλπ)
2 δόσεις βανιλίνη
3 κ.σ. ρούμι (ή μπράντι ή ουΐσκι)
Για τη γαρνιτούρα: κακάο σε σκόνη, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, αμύγδαλα κ.ά. λεπτοτριμμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά της γαρνιτούρας σε ξεχωριστό μπολ το καθένα (κακάο, φιστίκια Αιγίνης, φουντούκια, αμύγδαλα κ.ά.).
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ζεστή.
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το ποτό.
Ανακατεύουμε ζωηρά και γρήγορα μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τα υλικά της γαρνιτούρας να καλυφθούν καλά.
Κοσκινίζουμε σε μια πιατέλα κακάο και ακουμπάμε επάνω το σοκολατάκια.
A.T.