Follow us

Μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού

Μηλοπιτάκια με ζύμη κουρού

Υλικά

Υλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

¾ φλ. βούτυρο λιωμένο

1 ¾ φλ. γιαούρτι στραγγιστό

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κρόκος αβγού

2 κ.γ. νερό

Για τη γέμιση

4 μέτρια μήλα

2 κ.σ. μπράντι

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

½ φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη: κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν την πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επιστρέφει η ζύμη στο αρχικό της επίπεδο).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα και τα κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ..

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα πιτάκια: βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 3-4 κομμάτια.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ή το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μια πλευρά, αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό, διπλώνουμε την άλλη πλευρά από πάνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα ή τρίγωνα και πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσουν.

Μεταφέρουμε τα μηλοπιτάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με το νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγαίνουν περίπου 40 μικρά πιτάκια ή 25 μεγαλύτερα.

A.T.

Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη (αν την πιέσουμε με το δάχτυλο πρέπει να επιστρέφει η ζύμη στο αρχικό της επίπεδο).

Δίνουμε στη ζύμη το σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού.

Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 7 λεπτά, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Κόβουμε το φύλλο σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι ή το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μια πλευρά, αλείφουμε γύρω-γύρω με νερό, διπλώνουμε την άλλη πλευρά από πάνω φτιάχνοντας μισοφέγγαρα ή τρίγωνα και πατάμε με ένα πιρούνι να κλείσουν.

Μεταφέρουμε τα μηλοπιτάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αβγό χτυπημένο με το νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Βγαίνουν περίπου 40 μικρά πιτάκια ή 25 μεγαλύτερα.

A.T.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.