Follow us

Μπισκότα βρώμης με μπαχαρικά

Μπισκότα βρώμης με μπαχαρικά

Υλικά

Υλικά

¾ φλ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

1 ½ φλ. καστανή ζάχαρη 

1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη

1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο

1 πρέζα καρδάμωμο

2 αβγά  

1 δόση βανιλίνη

1 ¾ φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιούμε βούτυρο το αφήνουμε έξω από το ψυγείο μέχρι να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ και ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι την κανέλα, το γαρίφαλο, το καρδάμωμο και το τζίντζερ με ξύλινη κουτάλα ή με την ειδική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Ρίχνουμε τις νιφάδες της βρώμης και ξανά –ανακατεύουμε γερά. Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα, παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί αφήνουμε γύρω στα 2,5 εκ.

απόσταση ανάμεσα στο κάθε μπισκότο (βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα –γίγαντες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας).

Ψήνουμε περίπου 8 λεπτά τα μικρά μπισκότα και περίπου 12 λεπτά τα μεγάλα.

Τα βγάζουμε αμέσως από το φούρνο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα καταναλώσουμε.

Α.Τ.