Κρέμα κάστανου

Κρέμα κάστανου
Υλικά
1 κιλό κάστανα
150 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 λοβός βανίλιας (ή μια συσκευασία βανιλίνης)

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα κάστανα και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό με ελάχιστο αλάτι, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά και τα καθαρίζουμε, αφαιρώντας και τις ενδιάμεσες μεμβράνες. Τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Σε ανάλογη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το λοβό της βανίλιας σκισμένο κατά μήκος. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε τον πουρέ του κάστανου. Ανακατεύουμε συνέχεια σε πολύ χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αν θέλουμε την κρέμα πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Αυτή η κρέμα προσφέρεται σκέτη (σε μπολ, αφού την έχουμε αφήσει στο ψυγείο για 1 ώρα), γαρνιρισμένη με ξύσμα σοκολάτας, σαντιγί ή τριμμένο καρύδι, ή χρησιμοποιείται ως βάση για άλλα γλυκά με κάστανο.


Γράψε την άποψή σου
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος