Υλικά
Υλικά
4 κυδώνια
2 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσ. χυμός λεμονιού
3/4 φλιτζ. τσ. κονιάκ ή μπράντι
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
1 κ.γλ. γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
Μερικοί σπόροι καρδάμωμο (προαιρετικά)
Παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.
Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα, χωρίς να αφαιρέσουμε την εσωτερική μεμβράνη και τα κουκούτσια.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε επάνω τα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το λεμόνι και το κονιάκ.
Τα αφήνουμε να ψηθούν για μία-μιάμιση ώρα, γυρίζοντάς τα μία φορά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε το σκληρό εσωτερικό με τα κουκούτσια.
Τα αφήνουμε για 30 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
Η πηκτίνη που περιέχουν μεταβάλλει τη σάλτσα τους σε ένα ζελέ με μοναδικό άρωμα και χρώμα.