Follow us

Κυδώνια στο φούρνο με το ζελέ τους

Κυδώνια στο φούρνο με το ζελέ τους

Υλικά

Υλικά

4 κυδώνια

2 1/2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη

1/2 φλιτζ. τσ. χυμός λεμονιού

3/4 φλιτζ. τσ. κονιάκ ή μπράντι

Φλούδα από μισό πορτοκάλι

1 κ.γλ. γαρίφαλα

2 ξύλα κανέλας

Μερικοί σπόροι καρδάμωμο (προαιρετικά)

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 180°.

Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια, δεν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα, χωρίς να αφαιρέσουμε την εσωτερική μεμβράνη και τα κουκούτσια.

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε επάνω τα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού και περιχύνουμε με το λεμόνι και το κονιάκ.

Τα αφήνουμε να ψηθούν για μία-μιάμιση ώρα, γυρίζοντάς τα μία φορά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και αφαιρούμε το σκληρό εσωτερικό με τα κουκούτσια.

Τα αφήνουμε για 30 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Η πηκτίνη που περιέχουν μεταβάλλει τη σάλτσα τους σε ένα ζελέ με μοναδικό άρωμα και χρώμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.