Follow us

Γλυκιά πίτσα με λευκή σοκολάτα, φρέσκα σύκα, αμύγδαλα και φύλλα βασιλικού

Γλυκιά πίτσα με λευκή σοκολάτα, φρέσκα σύκα, αμύγδαλα και φύλλα βασιλικού

Υλικά

Υλικά

Για τη γαρνιτούρα:*

15 φρέσκα μαύρα σύκα

20 φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κ. λευκή σοκολάτα

100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα

 *Οι ποσότητες των υλικών για τη γαρνιτούρα είναι για δύο πίτσες. Αν φτιάξουμε μία πίτσα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα.

-2 μέτρια ταψάκια.

Για τη ζύμη:

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

240 ml νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1/2 κ.γ. ψιλό αλάτι

1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσανάκι.

Ζυγίζουμε 150 γρ.

σύκα και τα ψιλοκόβουμε.

Κρατάμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.

Κρατάμε στην άκρη ένα φλ.

αλεύρι, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το νερό χλιαρό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική, λεία ζύμη.

Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με πετσέτα, σε σημείο μακριά από ρεύματα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό φύλλο 1 εκ., επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τη μισή ζύμη στην κατάψυξη τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη.

Ψήνουμε την πίτσα ή τις πίτσες για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.

Τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα στη χοντρή μεριά του τρίφτη.

Κόβουμε τα σύκα σε φέτες.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με τη σοκολάτα και τακτοποιούμε επάνω τα σύκα και τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.