Υλικά
Για τη γαρνιτούρα:*Υλικά
15 φρέσκα μαύρα σύκα
20 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα σε φιλέτα
*Οι ποσότητες των υλικών για τη γαρνιτούρα είναι για δύο πίτσες. Αν φτιάξουμε μία πίτσα θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα.
-2 μέτρια ταψάκια.
Για τη ζύμη:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κ.γ. ψιλό αλάτι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Ζυγίζουμε 150 γρ.
σύκα και τα ψιλοκόβουμε.
Κρατάμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο.
Κρατάμε στην άκρη ένα φλ.
αλεύρι, το βάζουμε σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με το νερό χλιαρό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη για μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική, λεία ζύμη.
Την πλάθουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη με πετσέτα, σε σημείο μακριά από ρεύματα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλό φύλλο 1 εκ., επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε τη μισή ζύμη στην κατάψυξη τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη.
Ψήνουμε την πίτσα ή τις πίτσες για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού.
Τρίβουμε τη λευκή σοκολάτα στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Κόβουμε τα σύκα σε φέτες.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτσας με τη σοκολάτα και τακτοποιούμε επάνω τα σύκα και τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180οC για 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.
A.T.