Follow us

Παγωτό “γαλατόπιτα” με μπισκότο από φύλλο κρούστας

Παγωτό “γαλατόπιτα” με μπισκότο από φύλλο κρούστας

Υλικά

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

Βούτυρο φρέσκο

½ φλ. ζάχαρη

½  κ.σ. κανέλα

300 γρ. αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα 

Για την κρέμα:

4 αβγά

1 λίτρο φρέσκο γάλα 

¾  φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1 ½ φλ. ζάχαρη

2 ⅕ κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 δόσεις βανιλίνη

 ½ κ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ρίχνουμε το γάλα σε κατσαρολάκι επάνω σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια.

Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με μεμβράνη, που να ακουμπάει στην επιφάνεια για να μην κάνει κρούστα. Ετοιμάζουμε το μπισκότο από φύλλο κρούστας: ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια.

Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο, απλώνουμε ένα φύλλο το οποίο αλείφουμε καλά με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα ζάχαρη-κανέλα και ρίχνουμε λίγα αμύγδαλα.

Επαναλβάνουμε ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα, το μείγμα ζάχαρη -κανέλα και τα αμύγδαλα.

Χαράζουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια, σαν μπισκότα.

Ψήνουμε στους 170οC σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Ανακατεύουμε την κρέμα με το παγωτό και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

Σερβίρουμε με το τραγανό μπισκότο και πασπαλίζουμε με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά