Follow us

Semifreddo με λεμόνι

Semifreddo με λεμόνι

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα λεμόνια

4 μεγάλα αβγά 

2 δόσεις βανιλίνη

250 γρ. άχνη ζάχαρη

250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Στρώνουμε με μεμβράνη ένα ταψάκι 23εκ.Χ 8εκ.

αφήνοντάς την να περισσεύει αρκετά έξω από τα χείλη του ταψιού.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα λεμόνια.

Βγάζουμε το ξύσμα από τα τρία και κρατάμε στην άκρη.

Στύβουμε και τα 4 λεμόνια, μεταφέρουμε τον χυμό σε μπολ και ρίχνουμε μέσα το ξύσμα.

Βάζουμε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ τους κρόκους, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και δουλεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν απαλό κίτρινο χρώμα.

Στερεώνουμε το μπολ πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει (μπεν μαρί).

Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει και το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στην επιφάνεια του νερού.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξουν τα αβγά, γύρω στα 5 -7 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα αβγά να κρυώσουν τελείως ανακατεύοντας πού και πού.

Ρίχνουμε στα αβγά τον χυμό λεμονιών με το ξύσμα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί -καλύτερα να ξεκινήσουμε με υψηλή ταχύτητα και μόλις δούμε ότι αρχίζει να πήζει το μείγμα να χαμηλώσουμε ταχύτητα διότι αλλιώς κινδυνεύει η κρέμα γάλακτος να γίνει βούτυρο.

Προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί στο μείγμα των αβγών, το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας αργά με σπάτουλα.

Συνεχίζουμε ενσωματώνοντας στο μείγμα των αβγών με τον ίδιο τρόπο και τα άλλα ⅔ της σαντιγί.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με το αλάτι.

Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα αβγά -λεμόνι -σαντιγί: προσθέτουμε το ⅓ της σαντιγί στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας και τα άλλα ⅔ της σαντιγί.

Ρίχνουμε το σεμιφρέντο στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει, το ισιώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια διπλώνοντας επάνω τη μεμβράνη που περισσεύει.

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και αφήνουμε τουλάχιστον για 5 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.

Βγάζουμε από την κατάψυξη μισή ώρα πριν σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε χοντρές φέτες.A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά