Follow us

Κρεμ μπρουλέ με καφέ

Κρεμ μπρουλέ με καφέ

Υλικά

Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος

1 ½ κ.σ. στιγμιαίος καφές

2 δόσεις βανιλίνη (ή ένα λοβό φυσικής βανίλιας)

150 γρ. ζάχαρη

5 κρόκοι φρέσκων αβγών

Για την καραμέλα

30 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τον καφέ σε ελάχιστο βραστό νερό.

Βάζουμε σε βαρύ μπολ τη μισή ζάχαρη με τους κρόκους και δουλεύουμε καλά με τον αβγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανιλίνη και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε λοβό βανίλιας, ξύνουμε τα σποράκια μέσα σε αυτό το μείγμα).

Ρίχνουμε αργά-αργά το μείγμα γάλα-κρέμα γάλακτος-ζάχαρη στο μπολ με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη.

Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

Τη μοιράζουμε σε έξι πυρίμαχα φορμάκια.

Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού καυτό νερό να φθάσει στο ⅓ του ύψους τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-40 λεπτά, ανάλογα με το ύψος που έχουν τα φορμάκια.

Ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί, τις βγάζουμε, τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την επιφάνεια της κρέμας φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος, την "καίμε" με το φλόγιστρο ή την βάζουμε κάτω από το γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκά